Интернет предприемачът Ким Дотком, който е обвинен в едно от

...
Интернет предприемачът Ким Дотком, който е обвинен в едно от
Коментари Харесай

Интернет магнатът Ким Дотком съди Нова Зеландия за $6,8 млрд.

Интернет предприемачът Ким Дотком, който е упрекнат в едно от най-големите нарушавания на авторски права в историята, съди държавното управление на Нова Зеландия за $6,8 милиарда, защото унищожило бизнеса му, заяви „ Файненшъл таймс “.

Заведеният иск съставлява 3,5% от годишния БВП на тихоокеанската страна.

Ким Дотком, който води правосъдна борба против изгонването му в Съединени американски щати, твърди, че Нова Зеландия нелегално е издала заповед за ареста му през 2012 година, вследствие на което той е под гаранция към този момент шест години. Това увредило репутацията му, пречело му да напуща страната и той живеел под опасността от екстрадиция, написа „ Файненшъл таймс “, базирайки се на правосъдни документи.

Дотком, който навърши 44 години в неделя и има немско и финландско поданство, желае обезщетение поради пропуснатите изгоди от Megaupload - уебсайт за шерване на файлове, който американското ФБР подреди да бъде спрян през 2012 година Той твърди, че компанията, в която той има 68%, през днешния ден би коствала $10 милиарда

На върха на известността си през 2011 година Megaupload разгласи, че има 50 милиона консуматори на ден и че реализира 4% от световния трафик през интернет.

Властите в Съединени американски щати обаче настояват, че огромна част от този трафик се дължи на пиратски филми и музика. Според ФБР Megaupload получил $175 млн. от незаконна активност, а пиратското наличие на уеб страницата коствало $500 млн. на притежателите на авторски права.

През февруари 2016 година съд в Нова Зеландия постанови, че Дотком и трима негови съучастници могат да бъдат екстрадирани в Съединени американски щати. Дотком апелира решението.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР