Интернет изобилства от всевъзможни конспиративни теории. За част от тях

...
Интернет изобилства от всевъзможни конспиративни теории. За част от тях
Коментари Харесай

Конспиративните теории, за които сте чували

Интернет изобилства от всевъзможни тайни теории. За част от тях може да се каже, че звучат относително правдоподобно, само че други са толкоз налудничави, че е удивително по какъв начин е допустимо някой да повярва в тях. В идващите редове може да се запознаете с няколко сходни изказвания:

Former President Barack Obama has called for stricter gun laws following the mass shooting in Colorado, bemoaning what he called a national tolerance for " these kinds of random, senseless acts. "
— CNN (@CNN)
Барак Обама и неговите ескадрони на гибелта

Президентът на Съединени американски щати в интервала 2009 – 2017 година Барак Обама е в центъра на редица тайни теории. Някои имат вяра, че той няма американско поданство, други са уверени, че е помощник на китайските управляващи, а главната цел на ръководството му била да съсипе стопанската система на Съединени американски щати, до момента в който съгласно трети Обама е…извънземен. Съществува и една надалеч по-зловеща доктрина, съгласно която президентът имал желанието да остане на власт до края на живота си. За да реализира своята цел, Обама желал да попречи на популацията на Съединени американски щати да въстане против него, отнемайки на американците притежаваните от тях огнестрелни оръжия.

Привържениците на теорията считат, че президентът ръководел дребни отряди от убийци, разпръснати из цялата страната. Тяхната задача била да отстранят някои от най-високопоставените и известни бранители на Втората корекция на конституцията, която пази правото да се съхранява и носи оръжие. Сред хипотетичните им цели били холивудските звезди Клинт Истууд и Арнолд Шварценегер, както и музикантът Тед Нюджънт. Теорията гласи още, че информацията за тези ескадрони на гибелта изтекла в интернет от секретни отчети на съветското разузнаване. В тях се отбелязвало, че отрядите, наречени VIPER, били подчинени на Националната администрация по сигурност на превоза. Според „ документите “, те работили в разнообразни елементи на Съединени американски щати от февруари 2013 година, а общият им брой надхвърлял 800.

Is North Korea facing a food crisis?
— The Independent (@Independent)
Съединени американски щати и Северна Корея са съдружници

От дълги години обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Северна Корея са обект на всевъзможни разбори и разпалени диспути. Някои специалисти настояват, че е изцяло допустимо да се стигне до експлоадирането на война и потреблението на нуклеарно оръжие, до момента в който други не споделят тези страхове и са уверени, че няма да се стигне до сходен апокалиптичен сюжет. Според някои последователи на конспирациите, истината е доста по-различна. Те са на мнение, че Вашингтон и Пхенян разиграват спектакъл пред очите на целия свят (с помощта на управляващите в Южна Корея) и в действителност са секрети съдружници. „ Доказателствата “ в поддръжка на това самоуверено изказване не звучат по никакъв начин безапелационно. Сред тях са решението на Съединени американски щати да даде на Северна Корея 240 000 т. храна през 2012 година, както и визитите на световноизвестния американски баскетболист Денис Родман в азиатската страна и срещите му с нейния водач Ким Чен-ун.

Почитателите на теорията са уверени, че Пхенян не се тормози по никакъв метод от така наречен „ империалистическа експанзия “ на Съединени американски щати. Категоричен отговор на въпроса за какво сред двете страни има сходно секретно споразумение няма. Едно от най-популярните пояснения гласи, че разузнаването на Северна Корея е разкрило някаква шокираща информация, която американските управляващи желаят да запазят в загадка. По тази причина Вашингтон е заставен да оказва помощ за развиването на нуклеарната стратегия на Пхенян, в подмяна на което режимът в азиатската страна е заречен да не атакува Съединени американски щати. Други пък считат, че двете страни са се споразумели да си сътрудничат в битката с общия им зложелател – Китай.

Feds: Airport shooting suspect complained of mind control
— USA TODAY (@USATODAY)
Мозъчен надзор

Един от най-сериозните проблеми, пред които са изправени Съединени американски щати, е увеличаващият се брой на всеобщите стрелби в страната. Статистиката е повече от стряскаща. От началото на актуалната година са регистрирани близо 100 случая, при които са били убити или ранени минимум четирима души. От 2020 година насам общият брой на всеобщите стрелби е съвсем 2000. Дебатите по въпроса дали контролът върху оръжията би трябвало да бъде затегнат или не не престават с цялостна мощ. В същото време, от ден на ден хора в Съединени американски щати имат най-малко по един револвер или пушка. Последните данни сочат, че на всеки 100 души се падат по 120,5 огнестрелни оръжия.

В редица случаи, причинителите на всеобщите стрелби са описвани като тихи и срамежливи хора, за които никой не е подозирал, че могат да извършат сходно ужасяващо действие. Това кара някои фенове на конспирациите да настояват, че зад въпросните закононарушения в действителност стоят секрети организации или Централно разузнавателно управление на САЩ. Те разполагали със секретни технологии, с помощта на които могат да управляват държанието и душeвността на хората. По този метод всеки може да бъде трансфорат в безсърдечен палач. А каква е задачата? Отговорът надали ще ви изненада – да бъде уверена колкото се може по-голяма част от популацията на Съединени американски щати, че би трябвало да бъде въведен прецизен надзор върху притежанието на огнестрелни оръжия.

Chelyabinsk meteor: Ten years on from 'wake-up call', how safe are we from a potentially catastrophic strike?
— Sky News (@SkyNews)
„ Истината “ за Челябинския астероид

Преди броени дни се навършиха 10 години от рухването на така наречен Челябински астероид в Русия. В ранните часове на 15 февруари 2013 година той се разпадна и взриви след навлизането си в земната атмосфера, на към 30 км. над гъстонаселения град Челябинск. Минути след детонацията, мощна ударна вълна раздруса обитаемоте места в региона. По публични данни, ранени били над 1600 души – най-вече от изпотрошените стъкла. Самият астероид бил с диаметър 18 м. и тегло към 9 000 т. Взривът пък бил сред 26 и 33 пъти по-мощен от този, провокиран от атомната бомба, хвърлена над Хирошима по време на Втората международна война.

Не е изключително изненадващо, че случилото се и до през днешния ден продължава да разпалва въображението на доста хора. Някои считат, че над Челябинск в действителност бил свален извънземен галактически транспортен съд, а съгласно други става въпрос за тестване на ново оръжие. Една от най-абсурдните тайни теории гласи, че гърмеж въобще не е имало. Поддръжниците ѝ считат, че детонацията била част от видео игра, употребяваща виртуална действителност. Програмистите, които я разработвали, позволили неточност, която довела до „ разбиването на висшия компютърен код “ и „ изпускането “ на част от него в действителния свят. Като доказателство в поддръжка на това изказване се показва обстоятелството, че досега са открити относително малко парчета от астероида.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР