Интернет е голям и всеки има свободата да бъде точно

...
Интернет е голям и всеки има свободата да бъде точно
Коментари Харесай

Изкуството на хибридната война – BBC срещу Russia Inside и има ли човек зад този профил?

Интернет е огромен и всеки има свободата да бъде тъкмо това, което желае, стига това да не нарушава закони и да не наранява никого. В толкоз вълнуваща среда, не би трябвало да забравяме, че интернет има и още едно позитивно качество, разрешава анонимност. В епохата на прокси войните и дезинформацията, няма по какъв начин да избягаме от един изключително забавен и трогателен факт – туитър. Компанията, която в миналото трябваше да бъде добита от Илон Мъск против сумата за милиарди долари, в този момент се трансформира в полесражение, като че ли постоянно е била, на идеали и разпространяването на агитация.

Интересен факт е, че след всяко по-интересно и световно събитие, един и същи туит стартира да се популяризира от разнообразни сметки, само че постоянно с едно и също наличие. Достоверността в доста връзки ни потвърждава, че колкото повече почитатели има един консуматор, толкоз по-висок е шансът да стои малко по-високо в обществената подчиненост.

След като самата мрежа е свободна и разрешава на всеки да се записва и споделя всичко, което реши, като по този метод може да откри съидейници, другари и нови фенове, рестриктивните мерки са несъществуващи. От една страна това е позитивно, изключително откакто откриваме някаква независимост на словото, само че от друга има една система, която генерално може да завоюва вниманието на всички фенове на агитация, подправени вести и още доста други специфични обстоятелства.

И откакто не е мъчно да се разпознаят или открият сходни фигури, изключително в туитър, дано обърнем внимание на един от най-големите, както и на историята сред изтока и запада, чийто генезис се преглежда от две уважавани медии, в случай че най-малко можем да имаме вяра на главното изложение – BBC и Russian Insider. Избираме тъкмо този профил по една доста значима причина – ползата му беше ориентиран към Сирия и бойните дейности, които Русия поддържаше, опирайки се на режима на Башар ал Асад.

Стигна се до няколко по-сериозни и тежки удара, в това число и потреблението на химическо оръжие против мирни поданици, интернет се задейства, употребявайки най-различни обществени мрежи. И тъкмо тук би трябвало да ви срещнем със Сара Абдулах. Същата има туитър профил с повече от 300 хиляди последователя, фейсбук страница, профил в съветската обществена мрежа Vkontakte, Instagram профил, Pinterest профил и други. Името ѝ доста наподобява на различен профил в Linkedin, който обаче се дистанцира доста от изявленията на тази дама. Защо ѝ обръщаме толкоз внимание?

Войната в Сирия стартира да губи своя искра, а въздействието ѝ е в действителност впечатляващо, Сара Абдулах се ориентира към европейския спектакъл на дейности и до през днешния ден се счита за един от най-активните фенове на про-руски тематики, проблеми и други. Сара се разказва като самостоятелен ливански геополитически коментатор, професор с доста трофеи и научни писания. До тук добре, само че най-малкото, което един човек с сходна публика в интернет може да направи, е да верифицира своя профил, с цел да не бъде загубен или да не бъде нападнат.

Обикновено е належащо доста малко време, преди нейните постове да се споделят или разпространят от цялата мрежа почитатели, да се преведат интензивно и да залеят интернет. Има единствено една дребна детайлност, съгласно английското издание BBC, човек с такова име просто не съществува. Това би било самоуверено изявление, изключително откакто въпреки всичко приказваме за такова въздействие, само че се оказва, че още по време на спора в Сирия, точно тази дама е един от най-големите деятели.

BBC обръща внимание на персоната сега, в който стартира задействана и масирана стратегия, с която да се твърди, че не е употребявано химическо оръжие против популацията на Сирия. Би било извънредно самоуверено да се твърди, че един човек е просто плод на нечия фикция, само че дано обърнем внимание на главните обстоятелства. Британците откриват, че подправените вести идват от профили, представляващи се за самостоятелни публицисти, които имат зад тила си цяла войска от почитатели. Има единствено един проблем, никой не знае по какъв начин тъкмо съществуват.

Сара Абдулах е направила своя туитър профил през далечната 2015 година и в границите на 7 години се трансформира в нещо като звезда в тази обществена мрежа. Повечето се крият зад флага на мира, само че всеобщо са заели една и съща позиция. При опит да се свържат с една сходна звезда на име Ванеса Бейли, с цел да разясняват и най-малко да я верифицират, нейният отговор е, че това е опит на британската медия да заглуши самостоятелните публицисти, които се борят за истината. Бейли действително съществува, откакто главната ѝ цел е да се появява пред съветски осведомителни канали и разнообразни медии, за нея се твърди, че е виждана в ефир като действителен човек.

При разглеждането на Сара, тя може да се похвали като човек от ранга на Джереми Боуен – публицист за Близкия изток със 167 хиляди почитатели, както и други фрагменти. Интересното е, че с изключение на фотоси на себе си, тя продължава да споделя разнообразни про-руски известия, про-Асадски опорки, включвайки и офанзиви към Обама, американските демократи и Саудитска Арабия.

Няма нищо неприятно в това един човек да има своя позиция или да поддържа някого. Проблемът е, че от броя налични фотоси, човек може да забележи много съмнителни обстоятелства. Например множеството фрагменти от вкъщи ѝ могат да се свържат със западна конюнктура, която няма нищо общо със Сирия, прочее в някои отблясъци се виждат и къщи в американски жанр, които сигурно не са налични в Сирия. Бихте споделили, че това е дама, която просто живее в чужбина, само че милее за дома си?

Приемлив факт, само че с още едно изискване, какво тъкмо може да се показа за нейните интернет изяви, изявления, вести, публикации, обществени изяви, видео диалози, мнения в телевизия и доста други? Нищо. Абсолютно нищо и в архивите на Гугъл News, където са направени няколко търсения, които биха могли да покажат изявления или информация на британски или най-малко на арабски език. При опита да се разяснява нейното мнение, както и да бъде поканена за посетител в едно от всички излъчвания, Сара отхвърля и не желае да бъде замесвана.

През 2017 година нейният акаунт се счита за един от най-влиятелните, като с проучването са натоварени Graphika – компания за онлайн импакт и инспекция на въздействие в обществените мрежи. Тя е първа в търсенето по спорни тематики за Сирия и други. Проверката на BBC демонстрира, че тази дама в никакъв случай не е написала нещо правилно или правдиво, а единствено комфортното. Интересното е, че нейният профил в никакъв случай не е по-различен от масата, стремяща се да дезинформира.

Нещо още по-важно е, че Graphika откриват и други сходни профили, стремящи се да завоюват внимание или да пренапишат истината с по-удобна. В доста връзки е мъчно даже да разясняваме какви тъкмо са ползите. Изследването демонстрира, че главните фенове са про-палестинци, про-руски и съветски съдружници, бели националисти с крайности, в това число и екстремистки. Почитатели на Тръмп и други извънредно десни или тайни групи.

Хаштагове като #SyriaHoax за разпространение на подправени вести се раждат точно от този профил. И тъкмо тук идва въпросът, в случай че това е човек, който стои зад истината, за какво не може да бъде открит, за какво не може да бъде поканен или употребен по-силно за дадена концепция, била тя и агитация? Питайки другият профил „ Бейли “ по отношение на разпространяването на подправени вести, дано обърнем внимание на отговора:

„ Защо BBC не проверява произхода на Белите каски? “

Това е опозицията на Асад, която се опитваше да завоюва демократични избори и да даде ново начало на страната си, познато още като рестарт на системата. Единственият проблем е, че това е типичният уатабаутизъм, в който вместо отговор, събеседникът получава въпрос, с цел да може бързо и елементарно да се избяга от тематиката.

Вместо да се задават въпроси, по-важният взор е точно към обстоятелствата, в противоположен случай разпространението на подправени вести ще продължава вечно. Нещо още по-интересно е, че светът от ден на ден търси самостоятелните източници, които обаче мощно се трансформират в подвластни. Личният уебсайт на дамата или профила, на практика съществува с анонимна регистрация и е в частна компания в Аризона. Единствената диря е, че тя е нормално ливанско момиче, което обича да разяснява геополитиката и актуалните събития.

Докато множеството се пробват да потърсят отговор на тази тематика, изненадващо се оказва, че изтокът към този момент е съумял да откри този същински самостоятелен публицист, разказан като едно непретенциозно момиче от Ливан, което се пробва да дискутира гео политиката.

Всичко стартира с дълбоки оправдания, налични в уеб страницата Russia Insider, които показват, че когато един човек не е склонен с главната вълна, то наложително ще бъде пропагандатор на тайни теории. Според публицистите от другата страна, Сара е действителен човек, който в никакъв случай не е имал даже опция да се изправи пред BBC, тъй като можела да каже истината. Коя истина, откакто публични източници показват тъкмо противоположното на нейните теории, това не можем да знаем.

Въпросната съветска медия е съумяла да се свърже със Сара и да получи информация за нея през мейла ѝ. На въпроса дали дамата има някаква връзка с Хизбула, тя дала отговор, че е изцяло самостоятелна и няма общо с нито една политическа организация, нито с държавното управление. Виждате ли, ливанката е била афектирана от обстоятелството, че никой не се е опитал да докажи противоположното на нейните думи, а вместо това следва подозрения в нейната еднаквост. Към времето, в което съветският отговор е написан, всички опорки са разрушени.

Забавно е, че даже е обърнала внимание на Джамбазки.

Имайки поради големите страхове на Русия към хомофобията, дано обърнем внимание и на един занимателен факт. Автор на следствието в BBC е Браян Уитикер. Според афектираната Сара, същият публицист е бил обожател на различен акаунт с името „ Gay Girl in Damascus “, който бил управителен от американец на име Том МакМастър, позиращ като сирийска лесбийка на име Амина Абдулах Арраф ал-Омари. Сара твърди, че Том харесвал неговото мнение повече и по тази причина го промотирал.

Единственият проблем е, че в случай че обърнем внимание на множеството съветски тематики, всички се тормозят изключително доста от гейовете. Хората, гледащи филми като „ Навални “, могат да открият една огромна аналогия в обвиняванията. Навални беше представян като наркоман и гей, взел участие в редица оргии, консумирал опиати и прочие. Дамата продължава да твърди, че избира да има персонален живот и да не се разкрива. Не се счита за публицист и в никакъв случай не е била. Дори ще открием фотография с табела „ BBC, аз съм същинска! “, само че това, следвайки всички останали фрагменти, стои под въпрос.

Във въпросното изявление ще открием, че Сара споделя своето мнение за рисковото НАТО, въоръжаването на терористи, оркестрирането на цялата гражданска война и несъмнено, подпомагането на Израел и Саудитска Арабия.

Ако един профил е подправен и популяризира подправена информация, ориентирана в интерес на Ал-Асад и про-руски идеологии, за какво още не се е трансформирал в народен воин, освен това за две страни? Защо на практика не е спечелил или инкасирал внимание. Защо продължава да стои в Аризона? Не би трябвало ли да бъде народен воин, изключително откакто има толкоз прецизен и добър взор в интерес на актуалното държавно управление?

Не можем да знаем, само че даже през днешния ден Сара Абдулах продължава да се счита за един от водещите фактори и един от първите, който изкривява истината и демонстрира митове, които може би в никакъв случай не са се случили. Не е мъчно за един човек да резервира персоналния си живот и да излезе в ефир, представяйки се геният зад един профил и публика, последваща толкоз мощно политическите мнения, изключително откакто са самостоятелни. Мистерията остава, само че отговорите като че ли са нужни.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР