Internazionali BNL d’Italia, осминафиналИга Швьонтек – Виктория Азаренка 6-4, 6-1Ига

...
Internazionali BNL d’Italia, осминафиналИга Швьонтек – Виктория Азаренка 6-4, 6-1Ига
Коментари Харесай

Трудно начало, но успешен завършек за Швьонтек срещу Азаренка


Internazionali BNL d’Italia, осминафинал

Ига Швьонтек – Виктория Азаренка 6-4, 6-1

Ига Швьонтек удължи серията си от проедни победи на 25, класирайки се за четвъртфиналите на WTA 1000 шампионата в Рим. Полякинята изпита съществени усложнения при започване на мача си против Виктория Азаренка и изоставаше с 0-3 в първия сет, само че след това съумя да обърне развиването на дуела. Така полякинята направи още една крачка към подобряването на достижението на Серина Уилямс от 27 поредни триумфа, записани през сезон 2015 година

В идната фаза ще забележим конфликт сред две „мейджър“ шампионки в лицето на Швьонтек и Бианка Андрееску, която по-рано през днешния ден в профил Петра Мартич (6-4, 6-4).

Швьонтек бе доста по-ефективна на начален удар, като направи по-малко двойни неточности (3-6) и завоюва съвсем три пъти повече точки на първи сервис (32-13). Световната №1 осъществя седемт от единадесетте си брейкпойнта (64%), до момента в който Азаренка оползотвори едвам четири от своите 14 шанса за пробив (29%).

Двубоят стартира чудесно за белорускинята, която осъществя два поредни пробива, а също така доближи до най-малко един брейкпойнт при всяко от подаванията на Швьонтек в първия сет. Полякинята обаче съумя да възвърне равенството, а повратният миг в първата част се оказа маратонският седми гейм, в който седем пъти се стигна до тъждество, а полякинята отрази три шанса за пробив преди въпреки всичко да успее да завоюва подаването си и да реализира цялостен поврат за 4-3.

Действащата шампионка усили серията си от следващи извоювани геймове на пет и имаше шанса да сервира за сета, само че Азаренка избави четири сетбола и проби за 5-4. Историята бе на път да се повтори в идващия гейм, когато Швьонтек пропусна първия от двата си следващи шанса да завърши сета, само че при идната ѝ опция Азаренка изпрати топката в мрежата при опит за офанзива с бекхенд и полякинята завоюва откриващия сет с 6-4.

Вторият сет стартира по този начин, както и първият – с пробив на Азаренка, само че това се оказа последният положителен миг за белорускинята в днешния конфликт. Швьонтек продължи да играе със същото високо движение, което стартира да показва в средата на първата част, до момента в който Азаренка стартира да демонстрира все по-видими признаци на отмалялост с напредването на дуела.

Началният удар на Швьонтек създаваше съществени проблеми на нейната съперничка, като в това време шампионката на Ролан Гарос от 2020 година си служеше с умели комбинации от офанзиви с форхенд от главната линия и добре пласирани къси топки. Азаренка не съумя да откри отговор за играта на международната №1 и тя завоюва 12 от последните 14 гейма в мача, триумфирайки с 6-4, 6-1 по-късно под два часа игра.

Резултати от приключилите мачове от през днешния ден:

Арина Сабаленка – Джесика Пегула 6-1, 6-4

Джил Тайхман – Елена Рибакина 6-7(3), 6-3, 7-5

Бианка Андрееску – Петра Мартич 6-4, 6-4

Ига Швьонтек – Виктория Азаренка 6-4, 6-1
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР