Интересно официално заявление на уебсайта на Европейската програма за оценка

...
Интересно официално заявление на уебсайта на Европейската програма за оценка
Коментари Харесай

Cupra Born е един от най-безопасните електрически автомобили - видео

Интересно публично заявление на уеб страницата на " Европейската стратегия за оценка на нови коли ", в резюме Euro NCAP - " отлична цялостна оценка за отбрана от удар и положително съоръжение с всеобхватна и практична технология за отбягване на произшествия ". Става дума за модела Cupra Born, който получи отлична оценка от 93 % в категорията " отбрана на възрастни пасажери ".

Изцяло електрическият „ испанец “ съумя да реализира 15,1 от 16 точки в теста за преден удар и 14,8 от 16 точки в теста за непряк удар –наистина доста високи резултати. Резултатът при теста за удар и отбраната на шест и десетгодишни деца беше изключително извънреден. В тази област Cupra Born получи 24 от вероятни 24 точки.

Ключов аспект на тези проби е ориентиран към оборудването на автомобила с въздушни възглавници. Born се доставя общоприетоо с предни въздушни възглавници за лидера и предния пасажер, странични въздушни възглавници за главата на лидера и предния пасажер и задните седалки. В допълнение странични въздушни възглавници за горната част на тялото и централни въздушни възглавници, още веднъж за лидера и пасажера начело.



Системите за подкрепяне на шофирането като предсказуем автоматизиран надзор на дистанцията, съчетани с адаптивно ориентиране в лентата Travel Assist и асистентът за промяна на лентата обезпечават спомагателна сигурност.



Дори в случай че автомобилът към този момент е паркиран, асистиращите системи са потребни. Асистентът за отваряне на врата предизвестява за вероятен конфликт при излизане - да вземем за пример с велосипедист при отваряне на вратата. Съответната предупредителна лампа във външното огледало светва и също се чува сигнален сигнал.

Cupra Born има и общоприета система за разкриване на унесеност. Автомобилът дефинира дали държанието при шофиране демонстрира отмалялост и осведоми лидера посредством звуков сигнал и знак на екрана на арматурното табло.

Системата PreCrash се употребява, когато рискова обстановка е неизбежна. Тя подхваща ограничения за отбрана на пасажерите - стяга защитния колан, включва спешните светлини и автоматизирано затваря прозорците и стъкления люк.

Ако възникне повреда или щета, гласовите услуги могат да бъдат задействани в Born благодарение на бутона за незабавно повикване в горната подпора. Налични са три варианти - осведомително позвъняване, позвъняване при щета или услуга за незабавни повиквания. Автоматичното незабавно повикване се започва, когато въздушната възглавница се отвори и се откри връзка с центъра за незабавни повиквания. Ако на въпросите от центъра за незабавни повиквания не се отговори, автоматизирано се започват избавителни ограничения.

Малко по-малко зрелищен, само че доста потребен в всекидневието, е асистентът за дълги светлини, който обезпечава нужната видимост даже в цялостна мрачевина и се изключва автоматизирано, когато забележи приближаващи коли или при придвижване през град. В някои случаи дългите светлини би трябвало да се изключат ръчно.

От скоро, според правилник на Европейски Съюз, всички нови електрически задвижвани и затова безшумни транспортни средства би трябвало да издават звук, който да се чува ясно, най-малко извън, при тръгване и придвижване на заден ход. Изпълнявайки наредбите при ниски скорости Cupra Born издава звуков сигнал, предопределен да предизвести пешеходците.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР