Интересна позиция на Продължавахме промяната“, защото в миналото Народно събрание,

...
Интересна позиция на Продължавахме промяната“, защото в миналото Народно събрание,
Коментари Харесай

Христо Проданов: Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ

„ Интересна позиция на „ Продължавахме смяната “, тъй като в предишното Народно заседание, когато бяхме сътрудници – ние бяхме на същата позиция и защитавахме връщането на хартиената бюлетина. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов в ефира на БТВ.
Проданов изрази неразбиране за какво се усложняват нещата, които могат елементарно да бъдат решени и даде образец с избирането на ръководител на Народното събрание. „ Имаме раздробен парламент и следователно решенията би трябвало да се взимат по този начин, че всички да са със спазени задължения. Лесният метод за реализиране на държавно управление е с диалози, с цел да се реализира компромисен вид. Ние сме ясни и безапелационни, че с мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим държавно управление. Ако бъдем поканени от Политическа партия – ще седнем да беседваме с тях “, добави социалистът.
По думите му е напълно обикновено да се постъпва на кардинална основа, когато няма ясно изразено политическо болшинство в Народното събрание. Той даде за образец парламентарните комисии, където има решение за съразмерно посланичество на всички показани партии.
„ Това, което направихме от Българска социалистическа партия и се удостовери, че сме били прави в решението си – първото съвещание се водеше от претендента за ръководител на първата политическа партия, второто съвещание се водеше през вчерашния ден от претендента за ръководител на втората политическа партия Никола Минчев. Най-вероятно третото съвещание ще се води от господин Цонев или господин Вигенин “, сподели в умозаключение Христо Проданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР