Интерактивна образователна и социализираща инициатива На гости на Тунджа“ стартира

...
Интерактивна образователна и социализираща инициатива На гости на Тунджа“ стартира
Коментари Харесай

Стартират интерактивна и образователна инициатива „На гости на „Тунджа“

Интерактивна просветителна и социализираща самодейност „ На посетители на „ Тунджа “ започва Община Тунджа.Целта на новаторската идея е да бъде дефинирана и презентирана среда за осмисляне на свободното време и за просветителни действия за деца и възрастни на основата на локалните дадености и специфики, на обичайни и нови за територията производства.

Инициативата ще започва с анимирани едночасови стратегии в четиристопанства на млади аграрни производители от обитаемоте места на Община „ Тунджа “ - „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) „ Петрови “ от село Гълъбинци; Пчелна плантация „ Аврамови “ от село Робово; Медна плантация „ Сивкови “ от село Голям Манастир; „ Ферма за потребни субстанции “ и екологично произвеждане на земеделска продукция на Ива и Георги от Ханово.

Всяко от стопанствата е подготвило едночасова анимирана интерактивна стратегия от присъщи за производствата в нея действия. Посетителите не просто следят и преглеждат, а вземат участие директно в нормалните действия, в подготовката на продуктите, а най-после и дегустират от плодовете на труда на младите тунджански аграрни производители.
Програмата „ На посетители на „ Тунджа “ ще бъде управлявана от Община „ Тунджа “. Тя е ориентирана към образователни, детски заведения, обществени услуги, неофициални групи от деца и родители, туристи и гости на Общината.
Стойността на посещаване за група до 15 души със съответната дегустация на присъщите за производството артикули е 200 лева, които се заплащат непосредствено на фермата против подобаващ разходо-оправдателен документ, а за група до 30 души - 300 лева

Програмата и включените в нея действия са съобразени с просветителните проекти на образователните и детски заведения, имат мощно социализиращ и популяризиращ територията темперамент.

През месец март ще бъде в детайли показана концепцията и програмата на самодейността „ На посетители на „ Тунджа “, както и включените в нея стопанства и млади производители на земеделска и модифицирана продукция, а през месец април ще започват и дейностите, включени в нея.

Община „ Тунджа “ ще прибавя към програмата и други локални стопанства и производства, както занаятчии и национални читалища, като изискването е да бъде показана ясна идея за едночасова стратегия за гости, включваща просветителни, социализиращи и популяризиращи територията действия.

В по-глобален проект с самодейността Община „ Тунджа “ се стреми да презентира обитаемоте си места като опция за младите фамилии, които са решили да отглеждат децата си покрай земята и традициите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР