Интензивността на вулканичното изригване, започнало в понеделник вечерта в югозападна

...
Интензивността на вулканичното изригване, започнало в понеделник вечерта в югозападна
Коментари Харесай

Вулканът на полуостров Рейкянес в Исландия изхвърли лава и пепел

Интензивността на вулканичното изригване, почнало в понеделник вечерта в югозападна Исландия, понижава, заяви метеорологичната работа на страната. Властите сътвориха зона за сигурност в засегнатия регион на полуостров Рейкянес, който е евакуиран от няколко седмици.Някои поданици са обезпокоени, други – разчувствани.
Много съм разчувствуван да бъда тук, на това място, в същото време. Да видя този естествен феномен. Това е като от филм!
Робърт Форестър – екскурзиант
Този път е по-различно, градът може да се озове под лавата, която тече зад нас. Изпитвам смесени усеща. Да забележим какъв брой ще продължи. Все още гледката е невероятна, само че го има и горчивото възприятие.
Аел Кермарек – екскурзовод

Националната метеорологична работа разгласи в последния си бюлетин, че пукнатината, формирана при изригването, е с дължина към 4 километра. Засега няма спиране на въздушния трафик.Гриндавик, дребен пристанищен град с 3400 души население, се намира на полуостров Рейкянес, на към 50 км югозападно от столицата Рейкявик и близо до главното интернационално летище Кефлавик.Близкият геотермален курорт Синята лагуна е затворен заради заплахата от изригване.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР