Интензивният дъжд заваля около 18 часа. Валежите в област Пловдив

...
Интензивният дъжд заваля около 18 часа. Валежите в област Пловдив
Коментари Харесай

650 сигнала са получени за около 4 часа в РДПБЗН-Пловдив

Интензивният дъжд заваля към 18 часа . Валежите в област Пловдив към момента не престават. Постъпват сигнали за наводнени къщи, изби на жилищни и публични здания, лечебни заведения, закъсали коли, блокирани заболели и трудноподвижни хора. С приоритет се обслужват сигналите получени от лечебни заведения и бедстващи хора. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Същевременно се обработват и сигнала за пожари в лек автомобил и склад. Всички екипи от районните служби работят на терен. Събран е и свободният персонален състав в града . Извикани са по един екип от РСПБЗН Стамболийски и РСПБЗН Карлово. Общия 20 екипа са на терен. Доброволно формирование " Пловдив 112 " също се включиха с 3 екипа.
 Пак проливен дъжд и градушка в Пловдив Обновена
Пак проливен дъжд и градушка в Пловдив

Проливен дъжд в села до Елена и Ловеч

По присъщи катастрофи:

Наводнени са лечебните заведения " Медлайн ", " Паркхоспитал ", " Физиомед ", ВМИ " Свети Георги ". Оказана е помощ и са евакуирани бедстващи 120 деца от дом на културата " Борис Христов ". Отводнена е постройката на регионалната администрация в града. Два екипа гасят пожар в склад с полиетиленови боклуци, който сега е локализиран.

В момента се отводнява подземно помещение на НКЖИ гарово ръководство Пловдив с информационна инсталация. Отводнено е подземно помещение в онкодиспансер в кв.Кичук Париж. 30 индивида, измежду тях дребни деца и 4 бременни дами и са изведени от бедстващи коли. Оказана е помощ на четирима самотноживеещи инвалиди в наводнени жилищни здания. В момента се отводнява склад за подготвена продукция на хлебозавод в кв. Кичук Париж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР