Интензивните спортни упражнения значително намаляват риска от инфаркт, исхемия или

...
Интензивните спортни упражнения значително намаляват риска от инфаркт, исхемия или
Коментари Харесай

Интензивен спорт дори и за генетично предразположени към сърдечни болести хора


Интензивните спортни извършения доста понижават риска от инфаркт, исхемия или ненадейно прекъсване на сърцето, даже и при хора, които страдат от генетично обусловени заболявания на сърцето, се споделя в публикация от кардиолози, която е оповестена в списание Circulation.

Според статистиките на Световната здравна организация, сърдечно-съдовите болести, инсултите и хроничната сърдечна непълнота, са основни аргументи за смъртността на хората в световен мащаб. Всяка година от тях умират към 17 млн. души. Една от основните аргументи за това е високото кръвно, което се дължи на погрешно хранене, застоял метод на живот и нездравословни привички.

Вероятността от развиване на инсулт, инфаркт или исхемия, мощно зависи от съществуването на избрани дребни разновидности в гените, отговарящи за производството на холестерол, еластичността на стените на артериите и други директно свързани със съсктоянието на кръвоносните съдове и реакцията сърцето на стрес и натоварване.

Според Ингелсон,който е един от създателите на изследването, лекарите постоянно предлагат на носителите на такива гени да заобикалят съществени физически натоварвания и да не се занимават с професионален и полупрофесионален спорт. Според лекарите това доста понижава вероятността от неочаквана или преждевременна гибел при такива хора. Според английските биолози сходни хрумвания са неправилни и даже рискови за здравето на носителите на такива разновидности. Това излиза наяве от разбор на събираните данни в границите на плана UK Biobank от 2006 до 2010 год. В тази самодейност са взели участие към 480 000 млади и по-възрастни британци, които са се съгласили да минат през цялостен набор от физиологични и генетични проучвания. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР