Интензивните физически упражнения не се препоръчват за възрастни хора и

...
Интензивните физически упражнения не се препоръчват за възрастни хора и
Коментари Харесай

Тези 3 лесни теста ще ви покажат веднага дали сте здрави

Интензивните физически извършения не се предлагат за възрастни хора и такива, които страдат от сърдечносъдови болести. Преди да пристъпите към осъществяването на дадена дейна активност, би трябвало да преминете през няколко лесни теста.

Измерете пулса си.

Направете 20 клека.

Отново измерете пулса си.

Ако броят на ударите се е нараснал с 25%, това значи, че сте изцяло добре. Ако разликата е 25-50%, тогава сърдечносъдовата система е слаба. Ако броят на ударите се е нараснал с повече от 50%, би трябвало да се обърнете към доктор. Може да сте в начален етап от развиване на обещано положение.

Отидете до четвъртия етаж. Не бягайте, просто се качете по стълбите. Вървете умерено, само че не и постепенно.

Измерете пулса си.

Ако той е 120 удара в минута, тогава всичко е наред. Ако надвишава това количество или усетите, че стартирате да се задъхвате или да изпитвате болежка в гърдите, неотложно посетете доктор.

Дори когато се подлагате на интензивна физическа интензивност, вашият сърдечен темп не би трябвало да надвишава границата. Ограничението е друго за всяка възрастова група. За да го изчислите, извадете възрастта си от 220. Например, 220-40=160, което значи, че сърдечната периодичност не би трябвало да надвишава 180 удара в минута.
Ето по какъв начин спалнята ви може да стане по-здравословно място за сън
Много от нас схващат смисъла на детоксикацията на организма и изгодите от потреблението на органични и чисти храни. Създаването на зд...
Прочети повече
Пациентите в преклонна възраст и тези, които страдат от сърдечно-съдови болести, би трябвало да умножат техния брой по 0.5 и 0.6. Например:

220-60=160

160x0.5=80

160x0.6=96

Следователно, сърдечната периодичност по време на физически извършения би трябвало да бъде от 80 до 96 удара в минута.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР