Интензивна сеизмична активност е регистрирана през последните 24 часа до

...
Интензивна сеизмична активност е регистрирана през последните 24 часа до
Коментари Харесай

50 земетресения за 24 часа са регистрирани в Гърция

Интензивна сеизмична интензивност е записана през последните 24 часа до остров Кефалония. Трусовете са леки с епицентър от към 10 км северозападно от селището Асос, оповестява bTV.

Според информацията на Националната обсерватория в Атина интензивната сеизмична интензивност е траяла до тази заран, като са регистрирани голям брой земетресения, най-силният от които е бил с магнитуд 3,8.

Според гръцките сеизмолози тази интензивност по границата на Евразийската с Анадолската тектонска плоча е допустимо да е обвързвана с бъдеща интензивност в региона на Истанбул, само че към този момент силата на трусовете не е задоволително огромна за терзание.

Вчера след обяд земетресение с магнитуд 4 бе записано в Средиземно море край югозападния турски окръг Мугла.

В края на предходната година турският сеизмолог Наджи Гьорюр сподели пред CNN Turk, че в региона на Истанбул е допустимо да има земетресение до 9 по скалата на Рихтер.

През август предходната година той предвижда, че вероятността от земетресение с магнитуд 7 или повече в региона на Истанбул е над 60%. Гьорюр също по този начин уточни, че мегаполисът не е подготвен за него, поради което при сходно развиване може да има доста жертви.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР