Интелектът е човешко качество, което задължително трябва да се развива

...
Интелектът е човешко качество, което задължително трябва да се развива
Коментари Харесай

Как мормонски пророк и неговата съпруга обявиха деца за зомбита и след това ги убиха

Интелектът е човешко качество, което наложително би трябвало да се развива с години, в противоположен случай ще оставим вратата на нелепостта, а тя може да господства безмилостно. Ако не ни вярвате, запознайте с историята на Чад Дейбел – водачът на придвижването „ Денят на страшния съд “, който съумява да подчини мнозина в своята безумна концепция, че един ден светът ще свърши и всички ще се трансфорат в зомбита. Чад е прочут със своите апокалиптични визии за света, съумява да разгласява повече от 25 книги и да показа своите близки срещи със гибелта, въпреки всичко работи като гробокопач. Никой не е подозирал, че точно този човек ще успее да се свърже с убийства, не и преди да се срещне С Лори Валоу.

Първата им среща е през 2018 година и не е ясно какво е правил гробарят, само че дамата е съумяла да се оплете крепко в мрежите му и двамата дискутират вяра в особено основан подкаст. Повечето постоянно са фокусирани точно с деня на страшния съд. Макар и двамата да имат брак с други хора, връзката сред тях може да се забележи доста ясно. Всичко стартира с някакви странни вярвания на тематика зомбита. Вярвали, че душите на хората ще бъдат сменени с черни духове. Никой обаче не обръща внимание на Лори, когато стартира да  споделя за своя брачен партньор Чарлз и двете и деца – Тели и Джей Джей – стартират да се трансформират в зомбита. Малко по-късно полицията ще записва няколко убийства. Само няколко месеца след подадените документи за бракоразвод на Чарлз, братът на Лори го прострелва през 2019 година

В съда същият ще изясни, че е работил по време на самоотбрана, Лори ще удостовери това и по-късно ще се реалокира от Аризона до Идахо, с цел да бъде по-близо до новият си другар Чад. През септември 2019 година двете ѝ деца просто изчезват. Останките им са открити по-късно в един от парцелите на Дейбел. Същата година и брачната половинка на Чад ще бъде открита мъртва, освен това при доста съмнителни условия. Полицията стартира да се съмнява в скоростта на убийствата и изгубването на хора и най-сетне ще затвори и двамата зад решетките. Единственият въпрос е по какъв начин тъкмо Чад съумява да се трансформира в съществото, което може да изтрие самосъзнанието на един човек и да го трансформира в палач. Чад е роден на 11 август 1968 година и израства в семейство на мормони. Неговите родители са членове на църквата и бързо стартират да притеглят други фамилии, каквато постоянно е практиката на множеството миряни.

От дребен, Чад може да играе единствено с деца от църквата, само че макар рестриктивните мерки на мормоните, съумява да запише лицей и даже да приключи публицистика през 1992 година Работи като редактор в издание Кедар Форт и малко по-късно стартира да се занимава с издателство. Неговата брачна половинка по това време – Тами, също оказва помощ в работата. Двамата подписват брак през 1990 година и имат 5 деца. На първо време всичко наподобява повече от добре, родителите са положителни, децата са възпитани и поддържани. Какво се обърква? На първо място Чад Дейбел стартира да основава име в средите на мормоните, публикувайки разнообразни материали и даже книги. Това не стига за покриването на разноските и тъй като света още не харесва неговото творчество или просто не го разпознава като идващият огромен оракул, Чад стартира да работи в локалните гробища. Някои от неговите сътрудници в литературния кръг си спомнят, че е извънредно благ и непретенциозен човек.

Мирогледът му дава отговор на доста други мормони. През 2014 година един създател на име Сюзан Фрийман ще пусне цели три книги благодарение на Дейбел и малко по-късно ще стартират и първите промени. Вместо познатата вяра, Чад се насочва към други истории, които не са акуратни. Макар и Чад да е нает като евентуален редактор, Сюзан остава разочарована от неговите промени, даже не схваща какво в действителност се е объркало. Дейбел обаче ще разгласява своето творчество, разказвайки много безумни и даже странни истории. Споделя в една от книгите си, че два пъти се е срещал със гибелта, стартира да приказва за проектите, които страната и света въобще би трябвало да направи, с цел да може да посрещне второто завръщане на Христос и още доста други. Докато той се концентрира в безумните разкази и книги, някои от лоялните му фенове стартират да се отдалечават, половината са останали разочаровани от внезапната смяна. С отделянето на една публика, постоянно има място за друга.

Чад притегля фенове на черните изкуства, конспирациите, религията и други, които несъмнено избират тази тема от познатите религиозни истории. Сред новите фенове има едно нови лице Лори Валоу. През 2017 година тя идва, с цел да види Чад онлайн и да чуе едно от четенията на новата му книга. Малко след тази среща, фамилията ѝ споделя, по какъв начин след тази среща, Лори към този момент не може да бъде разпозната. По това време, дамата към този момент има четвърти брачен партньор, като за него се омъжва през 2006 година Има три деца, едно е на Чарлз, другото е от предходен брак и в един миг фамилията взема решение да осинови още едно дете. След като създател и обожател се събират, скоро стартират и подкастите, които не притеглят чак толкоз доста хора.

Един другар на двойката ще показа, че Дейбел е споделил на своята най-голяма фенка, че в предходен живот двамата са се срещнали и са имали брак. Привличането е реалност, в което няма нищо неприятно, само че историята не завършва просто с бракоразвод и нова връзка. Лори се снабдява с един специфичен телефон, който употребява единствено за диалози с Чад, той също крие своята връзка и открива втора телефонна линия за връзка. Освен за връзки, двамата не престават да се концентрират върху любовта и всички тематики, като една от любомите е точно за зомбитата. След един избран интервал, майката ще стартира да назовава децата си зомбита, същият комплимент ще бъде насочен и за нейния брачен партньор.

През януари 2019 година Чарлз стартира да се тормози доста за държанието на своята брачна половинка и даже се свързва с полицията. Споделя, че е получил опасност за ликвидиране и неговата половинка се счита за Бог, който приготвя всичко за края на света. През февруари подава молба за бракоразвод, цитирайки своята сигурност и тази на децата. Страховете му се сбъдват. На 11 юли 2019 година е убит от Алекс Кокс – братът на Лори. След този случай Лори се мести в Идахо, с цел да е по-близо до своя нравствен наставник и сътрудник. Двете деца изчезват през септември. През октомври идната година Чад също не може да открие своята брачна половинка, само че тя е открита мъртва по-късно. Чад по-късно ще се обади в полицията, с цел да съобщи, че тя е умряла в съня си. Според инспекторите, това е допустимо, изключително откакто дамата имала доста влошено здраве през последните няколко години.

След няколко седмици, новата двойка отпътува за Хаваи и там подписва брак. Мнозина от фамилните другари са освен сюрпризирани, само че и много впечатлени от обстоятелството, че толкоз бързо завършва всичкото страдалчество. Критиките са ориентирани най-вече към Чад, който явно не тъгува толкоз по своята брачна половинка. Освен това ще открием, че майката, вместо да търси децата си, взема решение да замине на отмора. Дори проверяващите се изненадват от този факт. При завръщането си, Лори даже споделя, че няма деца. Тези червени светлини стартират доста съществено да стимулират обществото и властта да стартират национално търсене. Вместо да останат в Съединени американски щати, новото семейство отпътува назад за Хаваи. Чад даже е провъзгласен от мормонската черква за оракул.

След като децата стартират да се търсят, инспекторите към този момент стартират да се съмняват в естествената гибел на Тами. Ексхумират тялото ѝ за аутопсия, само че по този начин и не я стартират, тъй като децата не престават да настояват, че майка им е умряла от естествена гибел. През януари 2020 година е издадена заповед на Лори да се яви в съда със своите две деца. След като не могат да бъдат открити и дамата не се явява на датата, управляващите в Хаваи я арестуват. Върната е в Идахо и в този интервал някогашни нейни другари като Мелани Гиб стартират да откриват някои доста забавни истории за същността на новия брачен партньор. Първо излиза наяве какво е мнението им за зомбитата, по какъв начин всеки от тях се е разделил със своята половинка и по какъв начин двамата считали, че са определени да водят към 144 000 души към второто завръщане на Христос. Гиб споделя, че Чад желал да се среща с всеки собствен почитател независимо.

Мелани разказва връзката като безспорна тирания – брачният партньор подрежда, а брачната половинка извършва всичко сляпо, без да се съмнява. Чад остава свободен и продължава да проповядва, до момента в който неговата обичана е в пандиза. Понеже се намира в Хаваи, не може да спре ФБР да прегледа парцела му. На 9 юни 2020 година управляващите откриват човешки остатъци, които по-късно са разпознати като телата на Джей Джей и неговата сестра Тили. Момичето е било разчленено и изгорено, до момента в който момчето е било увито в тиксо от глава до пети. Веднага по-късно изобретение следва и арест, както и покачване на обвиняване за съучастие.

Лори получава присъда за убийствата на всички четирима души – двете си деца, някогашният ѝ брачен партньор, както и на Тами Дейбел. Брат ѝ също трябвало да бъде съден, само че умира още през 2019 година През 2023 година фамилията пророци ще бъде съдено за всички убийства, само че дотогава никой не знае какво тъкмо ще бъде показано като доказателства и какво в действителност ще се случи.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР