Инсултът е страшно нещо, което се появява моментално и често

...
Инсултът е страшно нещо, което се появява моментално и често
Коментари Харесай

Тялото подава сигнали месец преди инсулта. Не ги проспивайте

Инсултът е ужасно нещо, което се появява мигновено и постоянно води до летален излаз или до неработоспособност до края на живота.

Може ли да се предотврати инсулта и по какъв начин да се разпознае неговото настъпване?

Първо, инсултът е нарушаване в кръвообращението на мозъка, второ, има два съществени типа инсулт:

Първи тип — исхемичен инсулт.Той настава когато се блокират артериите, водещи до мозъка. Другият тип е хеморагичен инсулт: когато има кръвоток, само че кръвта не стига до мозъка.

За да разпознаете авансово настъпването на инсулта и навреме да потърсите помощ, би трябвало да знаете няколко признака, които се демонстрират още седмица преди настъпването на пристъпа.

И по този начин, тези признаци са:

мощни болки в региона на шията и главата, виене на свят, поява на халюцинации, припадъци, слабост, нарушено дишане промяна в държанието, непрекъснато хълцане епилептични припадъци

За да не преживявате инсулт, първо би трябвало да изключите рисковите фактори за появяването му или да знаете, че можете да бъдете изложени на сходен риск. Пушене, диабет, възраст след 50, хипертония, неприятен кръвен разбор, болки в региона на сърцето, главоболие, съпровождано с притъмняване на очите, приемственост.

За да избегнете или най-малко оптимално да разсрочите появяването на инсулт, вижте рисковите фактори, на които е подложен вашият организъм. Ако те участват, даже отчасти, би трябвало да се отнасяте към тях с изключително внимание. Разбира се, няма по какъв начин да спрете възрастта, само че може да спрете пушенето и да не пренебрегвате главоболието и болежките в сърдечната област.

Освен това, лекарите предлагат храна, богата на витамини и микроелементи, водене на физически деен метод на живот, най-малко да се вършат ежедневни 20-минутни разходки и да се следи за тежестта.

Излишните килограми могат да доведат до нарушение на работата на всички системи на организма, по тази причина бъдете деликатни.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР