Институцията, която би тябвало да вземе решението, е Министерството на

...
Институцията, която би тябвало да вземе решението, е Министерството на
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Отношенията ни с Русия са в ”мозъчна смърт”

" Институцията, която би тябвало да вземе решението, е Министерството на външните работи. Едно такова решение излиза с автограф на Министерство на външните работи. В една естествена страна аз не си представям едно външно министерство да гони дори и един непознат посланик, без да е осведомен и министър-председателят, тъй като това е тежък дипломатически жест и се отразява и на двустранните връзки. Но решенията по принцип би трябвало да се взимат от Министерство на външните работи ", уточни Калфин пред Дарик.

За ветото на участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз Калфин коменира следното: " В така наречен френско предложение ние искахме Европейски Съюз да се ангажира с българските тематики. След това някой да се изненадва, че някой извън се пробва да посредничи, е малко несериозно. Правителството се скри, министър председателят сподели " каквото каже Народното събрание ", което значи, че " Продължаваме промяната " напълно се скриха политически от едно решение, което трябваше да защитят и да обяснят. След това парадоксално Народното събрание поддържа това предложение по инцииатива на опозицията. Това придава безусловно несериозния привкус ".

Шизофренията е страшна и това не дава добър сигнал на открито, добави Ивайло Калфин. " Ние имаме интерес РСМ да върви напред, да приема европейските полезности, да се държи като добър комшия, само че не да я изолираме ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР