Институциите запазиха мълчание, след като двама афганистанци бяха обвинени, че

...
Институциите запазиха мълчание, след като двама афганистанци бяха обвинени, че
Коментари Харесай

Психолог: Трябва да има по-строг контрол в местата за отглеждане на непълнолетни

Институциите резервираха безмълвие, откакто двама афганистанци бяха упрекнати, че са изнасилили малолетно момиче. Заподозрените от своя страна настояват, че случилото се е било непринуден акт. Те са настанени в Центъра за бежанци във "Военна рампа ", а жертвата - в център за деца от фамилен вид. Темата разяснява в утринния блок на Нова телевизия детският психолог Младен Владимиров. Той предложи институциите да дадат пояснения и да има по-строг надзор в местата, където се отглеждат малолетни.

Няма никакво значение дали са афганистанци или българи. Законът за протекция на детето е определил ясно, че има вечерен час за деца и те би трябвало да го съблюдават. В случая и едните, и другите са нарушили вечерния час, тъй че няма да разясняваме това кой носи отговорност, уточни Владимиров.

Защо всякога, когато има сходни напрягащи обстановки, всички се скриваме? Защо не приемем, че някъде сме сбъркали и да се опитаме да решим казуса? Липсата на връзка по случая ще докара до спекулации, че някой не желае да поеме отговорност. Трябва да кажем нещо доста значимо: децата и младежите могат доста елементарно да избягат от институциите и от биологичните си родители, това се случва постоянно, добави психологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР