Институциите в ЕС очакват най-накрая България да има правителство, което

...
Институциите в ЕС очакват най-накрая България да има правителство, което
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Институциите в ЕС очакват най-после България да има правителство

Институциите в Европейски Съюз чакат най-сетне България да има държавно управление, което да взима законни решения и политическите партии да не се държат като в избирателен интервал. Това сподели пред бТВ евродепутатът от Европейската национална партия (ЕНП) Андрей Ковачев.

По думите му някои от водачите се намират към момента в предизборна акция и считат, че би трябвало да се приготвят за идващите парламентарни избори. Ковачев даде образец с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. „ Те са заложници на това, че част от техния електорат не желае да има държавно управление с ГЕРБ. Съответно се държат като в предизборна обстановка. Трябва обаче да се преодолее това, което ни задържа обратно “, счита евродепутатът.

„ Трябва това его да бъде преодоляно и България да има устойчиво държавно управление, което да работи за българските жители “, добави той.

Относно присъединението ни към Шенгенското пространство Андрей Ковачев напомни, че от 11 години Европейският парламент и Европейската комисия са дали своята оценка, че България и Румъния са подготвени. Проблемът обаче с отпора на Нидерландия остава. „ Много е тъжно, когато 11 години една страна – Нидерландия, прави този проблем, който за мен е голословен “, сподели Ковачев.

По мотив откриването на македонски културен клуб у нас, евродепутатът разяснява: „ По никакъв метод не би трябвало да повтаряме грозните подиуми от Охрид и Битоля в Благоевград. Затова приканвам за ясна и безапелационна позиция, само че не и за принуждение, мятане на камъни. Цивилизовано да изкажем нашата позиция “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР