Институтът за пътна безопасност представи своя доклад за АМ Хемус. Обезопасителните

...
Институтът за пътна безопасност представи своя доклад за АМ Хемус.
Обезопасителните
Коментари Харесай

АМ Хемус“ с висок риск от настъпване на тежки транспортни произшествия

Институтът за пътна сигурност показа своя отчет за Автомагистрала " Хемус ".

Обезопасителните уреди на Автомагистрала " Хемус " са високорискови и не са в положение да извършат нужната работа според условията на краш-тестовете. Също по този начин тези уреди са рискови и са способни да причинят разкъсвания или ампутации на крака на пасажерите в МПС и мотористите.

Пътната настилка не дава отговор и на минималните нормативни условия за сигурност. Съществува риск от загуба на надзор върху транспортното средство заради нападателните деформации и задържането на вода върху настилката. Възможно е замесване и на други близо намиращи се МПС в пътнотранспортни катастрофи. Поради високите скорости на придвижване, които са присъщи и мечтани за магистрален път, са вероятни съществени или съдбовни пострадвания.

Сигнализацията и маркировката не дават отговор на признатите стандарти. Това я прави объркваща и рискова! Тунелите също не дават отговор на условията за сигурност. Налице са предпоставки за настъпване на ПТП. Тя е подбудена от качеството и положението на връзката посредством актуалната знакова уредба. За страдание, тези аргументи след ПТП биват " замаскирани " в базата данни, като пътнотранспортното произшествие бива класифицирано като разследване от " несъобразена скорост ".

" Автомагистрали " сключили контракт за озеленяване на Автомагистрала " Хемус ", само че не и за градеж

Регионалният министър не дава краен период за завършването на автомагистралата

Заключението от отчета е, че Автомагистрала " Хемус " е с висок риск от настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи. Необходими са незабавни дейности за обезопасяване на автомагистралата.

От Института за пътна сигурност се обръщат за подпомагане и към районния министър Гроздан Караджов , по отношение на Агенцията " Пътна инфраструктура ". Поводът е, че към АПИ са подавани десетки сигнали свързани с рискове по автомагистрала " Хемус ", само че съответни ограничения не са подхванати. Като министър на районното развиване и благоустройството Караджов носи отговорност за АПИ

Очакват министър Караджов да ги уведоми за съответните дейности, които ще бъдат подхванати, както и за периодите им на осъществяване.

" Хемус " може да е подготвена най-рано през 2027 година

През 2024 година на процедура ще може да стартират да се извършват строителните действия по седми и осми участък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР