Институтът за пътна безопасност изразява своята загриженост и несъгласие с

...
Институтът за пътна безопасност изразява своята загриженост и несъгласие с
Коментари Харесай

Отнемането на автомобили ще доведе до хаос

Институтът за пътна сигурност показва своята угриженост и противоречие с популизма, посредством който под публичен напън, депутатите основават законодателен безпорядък. Промените в Наказателния кодекс и Закона за придвижване по пътищата, които целят конфискацията на МПС след приложимост на алкохол и опиати, обслужват само и единствено адвокатските адвокатски фирми, предлагащи възмездно отбрана на всички систематични извършители /джигити/ по пътищата на България.

Това се показва в мнение на Института във връзка влезлите в действие текстове, с които се конфискува автомобила на лидер, седнал зад кормилото пил или дрогиран. 

" От една страна ще се лишават МПС благосъстоятелност на водачите, които са употребили алкохол или опиати по време на шофиране, а въпреки това, в случай че същият този водач убие някого на пътя, единствено съдът може вероятно да отнеме МПС в интерес на страната. В този случай е налице освен почва за законодателен безпорядък, само че и юридически парадокс ", показват от Института.

Експертите на Института за пътна сигурност в продължение на две години оферират да се влияе на пътните хулигани по същия метод, по който влияем на футболните хулигани. Налагането на санкции в ЗДвП като пробационния надзор, задържане в поделенията на Министерство на вътрешните работи и полагане на безплатен труд в интерес на обществото ще влияят на всички участници в придвижването по пътищата. Основният акцент пада върху предварителната защита, като главен инструмент за понижаване жертвите по пътищата на България, се показва още в мнението.

Според него депутатите в пет национални заседание са отказвали да се произнесат по тези оферти и за следващ път са сътворили законодателен безпорядък, посредством който целят да лишават публичното напрежение породило се от неспособността на няколко държавни управления да се оправят с войната по пътищата.

" По този метод депутатите си обезпечават политическо време, само че с дейностите си цинично показват, че не им пука за жертвите от ПТП, както и за опциите да се избегнат такива. Промените  в Наказателен кодекс са направени без разбор на данните и липсва оценка на въздействието или по-ясно казано - какъв резултат се чака от признатите промени. Пожелаваме шанс на всички участници в придвижването по пътищата тъй като той е единственото, на което могат да разчитат ", написа още в мнението.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР