Инспекцията по труда във Варна е осъществила контрол по отношение

...
Инспекцията по труда във Варна е осъществила контрол по отношение
Коментари Харесай

Инспекцията по труда във Варна проверява за наемането на повече персонал за празниците

Инспекцията по труда във Варна е осъществила надзор във връзка с наемането на повече личен състав за празниците. Това съобщи инж. Иван Иванов, шеф на Дирекция „ Инспекция по труда “ – Варна, анализирайки активността на институцията през годината. Инж. Иванов акцентира, че след края на летния туристически сезон институцията е насочила своите дейности за сполучливо привършване на проекта си за 2018 година.

Приоритети в контролната активност през последните няколко месеца са били браншовете земеделие и строителство.

„ След привършване на дейната селскостопанска активност бранш земеделие губи характерността на предпочитан. Остава строителството, като високорисков бранш с много обекти на територията на града и региона. Той е приоритет в нашата работа. Приоритетен бранш е и търговията и услугите “, сподели инж. Иванов. Той добави, че Инспекцията по труда във Варна реализира и интернационална акция за инспекция на избрани предприятия от разнообразни браншове на стопанската система, която е обвързвана с потреблението на рискови химични субстанции.

„ Тези предприятия, които са 40 за Варненска област, не са единствено химически предприятия, имаме също ветеринарно опазване на здравето, растителна отбрана, които бяха тествани в миналите месеци. Извърши се следващ надзор, с цел да се наблюдава по какъв начин са изпълнени предписанията от страна на работодателите “, добави инж. Иван Иванов. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР