Инспекторите на Национална агенция по приходите (НАП) започват проверки на

...
Инспекторите на Национална агенция по приходите (НАП) започват проверки на
Коментари Харесай

Близо 300 богаташи са без официални доходи

Инспекторите на Национална организация по приходите (НАП) стартират инспекции на 290 души, които са направили разноски за минали години над 50 000 лева, само че по едно и също време с това нямат никакви публично декларирани приходи, оповестиха от институцията. Общото сред всички, на които са предоставени инспекции, е, че са се осигурявали върху минималния застрахователен приход, само че даже не са подали данъчна декларация за приходите.

" До този извод стигнахме при разбор на данъчните заявления и базите с данни, с които разполагаме. Сравнихме два източника на информация – данъчните заявления и продажбите на всички регистрирани по Данък добавена стойност компании в България на най-различни артикули, в това число първокласни. Оказа се, че сред двете бази с данни има известно противоречие – близо 300 души, които номинално не са заявили нито лев приход за 2016 година, само че по едно и също време с това са направили покупки за над 50 000 лв.. Все отново има двама души, които за този интервал са отчели покупки за над 1 млн. лева ", изясни Росен Бъчваров от Националната организация по приходите пред Нова телевизия.

По думите му проверката ще дефинира какъв налог не е импортиран и какви лихви се дължат.

Инспекторите на Национална агенция за приходите ще изследват източниците на приходи в фамилиите на проверяваните, както и издръжката на семействата и разноските им. Ако бъдат открити несъответствия сред имущество и приходи, ще бъдат предоставени данъчни проверки за последните 5 години, допълват от приходната администрация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР