Инспекторите на ADAC дадоха на Volkswagen ID.3 много добра оценка.

...
Инспекторите на ADAC дадоха на Volkswagen ID.3 много добра оценка.
Коментари Харесай

ADAC похвали VW ID.3 в теста за издръжливост

Инспекторите на ADAC дадоха на Volkswagen ID.3 доста добра оценка. Инженерите от тестовия и софтуерен център в Ландсберг ам Лех са минали повече от 100 000 километра с модела. Най-важното изобретение - високоволтовата батерия към момента има чист потенциал от 93 % в ID.3 Pro S със 77 кВтч чиста сила на батерията. Volkswagen подсигурява ID.3 като всички други ID. Моделите демонстрират, че батерията към момента има най-малко 70 % от първичния си чист потенциал след осем години работа или 160 000 километра шофиране.

Тестинженерите на ADAC щадиха батерията. За да доближи 100 000 километра допустимо най-бързо, ID.3 постоянно се зарежда до 100 % в станции за бързо зареждане. Освен това, обратно на рекомендацията, транспортното средство нормално беше готово за идващия тестващ на станцията за зареждане с равнище на зареждане от 100 %, от време на време за няколко дни. Тестът за устойчивост е първият по рода си за ID автомобил като ID.3 беше неведнъж проверяван от инженерите в тестовия и софтуерен център Ландсберг ам Лех сред тестовите карания.

ADAC преглежда осем съществени критерия и повече от 300 подкритерия - спектърът варира от технология и сигурност до ръководство и приложимост до влияние върху околната среда. Един от резултатите - ADAC дава ясна рекомендация за клиентите постоянно да конфигурират актуализации на софтуера. По време на теста за устойчивост ID.3 получи няколко софтуерни актуализации. В допълнение към разнообразни корекции на неточности, актуализациите донесоха, наред с други неща, нарастване на мощността на зареждане до 170 кВт. Актуализациите също имаха позитивен резултат върху потреблението и обсега.

По-специално, новият програмен продукт доста усъвършенства потреблението на сила при къси пътувания и при зимни температури от 0 до 5°C. Интелигентното електронно устройство за обмисляне на направления, което в ID.3 също получи актуализация, също беше похвалено от тестващите на ADAC. При по-дълъг маршрут той възнамерява спирките за зареждане, тъй че дестинацията да бъде достигната допустимо най-бързо.

Освен положението на зареждане на батерията, системата взема поради и настоящата пътна конюнктура и метеопрогнозите. Оценката на спиранията за зареждане се прави динамично и зависи от продуктивността на колонките. В резултат на това планирането на маршрута може да предложи две къси сесии на зареждане с висока мощ вместо едно дълго зареждане с ниска мощ.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР