Инспектори от звеното за фискален контрол на Националната агенция за

...
Инспектори от звеното за фискален контрол на Националната агенция за
Коментари Харесай

НАП спря нерегламентиран внос на кафе

Инспектори от звеното за фискален надзор на Националната организация за приходите (НАП) са предотвратили опит за нерегламентиран импорт на сурово кафе , маскирано като музикални принадлежности, заяви пресцентърът на Национална агенция за приходите.

В ранните часове на 13 юли, камион с пловдивска регистрация, който по документи превозвал стока от Германия за Гърция , е спрян за инспекция при влизане в страната на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Дунав мост 2 . Документите, които е показал водачът, са били за превоз на музикални принадлежности, метали и машини.

Той е удостоверил пред чиновниците на Национална агенция за приходите, че транспортира точно това, което написа в документите като минава пренос през България, заради което и транспортното средство е било без пломба. При осъществения физически оглед на камиона, в товарния отсек чиновниците Национална агенция за приходите са разкрили музикалните принадлежности, а зад тях е било прикрито кафето, което съгласно Агенцията е било предопределено за българския пазар.

При доставка в границите на Европейски Съюз на компанията не се начислява Данък добавена стойност за стоката и не се постановат обезпечения върху нея. В случая количеството кафе е квалифицирано за продажба в страната, без да е заявено и по този метод е изработен опит да се укрият доходи и Данък добавена стойност от продажбата му у нас в размер на над 40 000 лева

За осъщественото нарушаване на водача е формиран акт, а на камиона е сложена пломба, с цел да се предотврати разтоварване на количествата кафе във вътрешността България.
 Национална агенция за приходите разкри 10 000 л. незаконно гориво в Бургас
Национална агенция за приходите разкри 10 000 л. незаконно гориво в Бургас

Горивото е било складирано в база, благосъстоятелност на транспортна фирма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР