Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит

...
Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит
Коментари Харесай

Спипаха камион с пловдивска регистрация в контрабанда, маскирал кафе като музикални инструменти

Инспектори от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите предотвратиха опит за нерегламентиран импорт на сурово кафе, маскирано като музикални принадлежности.

В ранните часове на 13 юли камион с пловдивска регистрация, който по документи превозвал стока от Германия към Гърция, е спрян за инспекция при влизане в страната на граничен пункт " Видин Дунав мост 2 ". Товарителниците, които показал водачът, са били за превоз на музикални принадлежности, метал и машини.

Той удостоверил пред чиновниците на „ Фискален надзор “, че транспортира точно заявената стока, като минава пренос през България, заради което и транспортното средство е без пломба. При осъществения физически оглед на камиона, в товарния отсек чиновниците на фискалния пункт разкрили музикални принадлежности, а зад тях било прикрито и кафето, което по всяка възможност е предопределено за българския пазар.

При вътреобщностната доставка на компанията не се начислява Данък добавена стойност за стоката и не се постановат обезпечения върху нея. В случая количеството кафе е квалифицирано за продажба в страната, без да е заявено и по този метод е изработен опит да се укрият доходи и Данък добавена стойност от продажбата му у нас в размер на над 40 000 лева

За осъщественото нарушаване на водача е формиран акт, а на камиона е сложена пломба, с цел да се предотврати разтоварване на количествата кафе във вътрешността България.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР