Инспектори от Националната агенция по приходите /НАП/ извършиха проверка най-големия

...
Инспектори от Националната агенция по приходите /НАП/ извършиха проверка най-големия
Коментари Харесай

НАП запечата 10 търговски обекта на пазара в Димитровград

Инспектори от Националната организация по приходите /НАП/ направиха инспекция най-големия открит пазар на Балканите , който се намира в Димитровград.

Акцията против укриването на доходи и неспазване на законодателството се е провела през вчерашния ден. Данъчните са ревизирали 32 обекта , като са открити 29 нарушавания .

Общо 10 от установените нередности са: неиздаване на касова записка , при шест обекта е имало разминаване сред маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, други не са имал и удостоверение за регистрация или са издавали документи за продажба без нужните реквизити.

Запечатани са 10 обекта , а екипите на „ Фискален надзор “ са създали 16 инвентаризации, като са преброили и описали стоките и са изискали документи за произхода им и фактури.

Проверките на приходната организация не престават, като задачата им е да предотвратят опитите за неотчитане на доходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци. От Национална агенция за приходите предлагат на жителите да изискват касова записка при покупка на артикули и услуги, като по този метод те ще подсигуряват потребителските си права и ще понижат риска търговците да укриват доходи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР