Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

...
Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите
Коментари Харесай

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите извършиха повече от 3100 проверки

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите направиха повече от 3100 инспекции в интервала от 6-и до 9-и май в това число.

В резултат от контрола са формирани 18 акта и 10 констативни протокола.   

В посочения интервал чиновниците в държавните предприятия са направили общо 1 189 инспекции. Проверките са осъществени на 533 обекти за рандеман на дървесина, 458 транспортни средства, 153- ловци и 283 други физически лица. Съставени са 8 акта по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 14 кг. недървесни горски артикули.

За интервала 6 – 9 май 2022 година са осъществени близо 1930 инспекции в цялата страна от 107 екипа горски инспектори към районните дирекции по горите. През надзор са минали 167 обекта за депозиране, 278 за рандеман на дървесина, 786 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 696 ловци, рибари и физически лица. В резултат на активността си чиновниците на районните дирекции са съставили 7 констативни протокола и 10 акта за открити нарушавания на Закона за горите. Задържани са 3,60 кубика дърва за огрев, 5 ловни трофея от сръндак и 50 кг цвят от глог.

В частен дом, в с. Торбалъжите, община Габрово чиновници на РДГ Велико Търново са открили, че се съхраняват 5 ловни трофея от сръндак, без документи, доказващи законният им генезис. За откритото нарушаване по Закона за лова и запазване на дивеча чиновниците на РДГ Велико Търново са изготвили констативен протокол, с който трофеите са арестувани. Работата по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР