Инспекторатът на Висшия съдебен съвет /ВСС/, реагира на материала на

...
Инспекторатът на Висшия съдебен съвет /ВСС/, реагира на материала на
Коментари Харесай

Ефектът BulNews! Инспекторатът на ВСС с реакция на разкрития за Окръжния съд във Враца

Инспекторатът на Висшия правосъден съвет /ВСС/, реагира на материала на организация BulNews, в който съобщихме за преобладаващото публично мнение за работата на Окръжния съд във Враца.
Миналия вторник медията ни разгласява резултатите от анкета, извършена в нашия уебсайт, с въпрос: Имали корупция в Окръжен съд-Враца?



Статията имаше резултата на детонирата атомна бомба в правосъдната система. Само за 1 ден тя беше прочетена над 3000 пъти, а споделянията й в обществените мрежи са хиляди. Така цялата страна научи за мнението на врачани за окръжните магистрати и накара управителните фактори във Висш съдебен съвет да се замислят за резултатите от анкетата. Колкото и да е непредставителна, въпреки всичко 76% от участвалите в нея да настояват, че има корупция в Окръжния съд във Враца, е прекомерно доста. Да не приказваме, че 10% от читателите са показали, че се опасяват да отговорят на въпроса. Защо се боят?! Нима работещите в институцията са толкоз отмъстителни?! Това не са ли магистрати с висок морал, които в никакъв случай, но в никакъв случай, не биха нарушили своята клетва?!
Очевидно това е повода Инспекторатът на Висш съдебен съвет да изпрати публично писмо до редакцията на BulNews с молба да им бъдат предоставени всички данни по този въпрос, които се съхраняват от медията.
Когато сме подготвени с нашето следствие за парцелите на локалните окръжни магистрати, ние ще изпратим събрана информация на Съдебното държавно управление, след което тя ще бъде оповестена в уеб страницата.
Ще изпратим и в детайли пояснение кой кой е в Окръжен съд-Враца, само че не в частта кой къде е учил, а за това кой кум, кой сват, кой на булката брат. Тази част от нашето следствие се оказа, че е най-лесната, защото в града е обществена загадка щуробаджанащината в бялата постройка в центъра на града.
Най-интересното предстои…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР