Иновациите и новите технологии навлизат все повече във футбола, като

...
Иновациите и новите технологии навлизат все повече във футбола, като
Коментари Харесай

Иновации и дигитален маркетинг - новият път пред футболния "Интер"

Иновациите и новите технологии навлизат от ден на ден във футбола, като с тяхна помощ той се трансформира в рентабилен артикул в ръцете на тези, които имат усет към бизнеса. В последните години се усеща стремежът на част от футболните клубове да надскочат чисто спортния аспект и да се развият като сполучливи марки на нови, обещаващи пазари.

В непрекъснато изменящия се цифров свят отборите към този момент не могат да си разрешат да съществуват, осланяйки се само на остарялата популярност и триумфите от предишното.

Италианският " Интер " е следващият клуб, който оправя взор към бъдещето, с цел да притегли свежи средства посредством нов бизнес модел. Планът на " нерадзурите " стартира с модернизирането на клубната база на отбора. Освен подготвителните стадиони и залите за физическа подготовка на най-високо равнище, това лято клубът показа новия цифров център - Inter Media House.

Добре пристигнали в бъдещето

Центърът дава мултимедийно наличие за почитателите по света за клубът да бъде по-близо до тях. Изграждането му е част от напъните на " Интер " да утвърди репутацията си на международната сцена и в същото време да доближи до нови благоприятни условия.

" Искаме да построим интегрирана и хармонична цифрова екосистема, която да основава качествено и разнообразно наличие на всичките ни канали в обществените медии, уеб страницата, мобилното приложение, малкия екран и други ", съобщи шефът на цифровия отдел в " Интер " Роберто Монзани.



Студиото Media House разполага с най-съвременното съоръжение с 3.6-километрово окабеляване, висококвалифициран цифров и редакторски екип, който снима и улавя в действително време протичащото се в клуба.

Според Монзани днешните клубове се държат като медийни компании, осъзнавайки цената и значимостта да задържат почитателите покрай тима и в дните към мачовете. " Ние не сме просто обичаен футболен клуб, а медийна компания. Inter Media House и нейната конструкция са забележимото доказателство за този нов метод ".

Италианецът счита, че " Интер " е влезнал в цифровия свят с " леко закъснение " спрямо множеството европейски клубове. Монзани разясни, че от клуба не си вършат илюзии и знаят, че са едвам при започване на своето развиване.

" Гледайки данните и анализите, не разполагаме с нищо по-малко от другите тимове във връзка с качеството на наличието. Знаем, че сме първоначално, само че това е нещо, за което се гордеем ".

" Дигиталният свят е доста конкурентен и нещо ново се случва всеки ден, като нещата постоянно се трансформират. Интересно е да следим какво вършат другите и по какъв начин работят. Но най-важното в тази ситуация е визията ви и методът, който се основава на ежедневни усъвършенствания, които са фокусирани към центъра на нашия план - почитателите на " Интер ", добави Монзани.

Легендата на " нерадзурите " и сегашен вицепрезидент на отбора Хавиер Санети поддържа новия път към цифрово развиване, което съгласно него ще помогне на клуба да стане " още по-силен ".

" Започна нова епоха, въпреки и на равнище информационна тактика. Inter Media House е интернационален план, който ще ни разреши да разтеглим географията на фенската база. Всекидневно ще предоставяме наличие по целия свят от разнообразни канали ", съобщи Санети пред " Газета дело спорт ".

По стъпките на " Ювентус "

Шампионът на Италия беше първият клуб на Апенините, който реши да загърби старите обичаи и предприе опасен ход с построяването на нов имидж на клуба. Промените включваха построяването на нов стадион, изменена емблема и стабилно ръководство, ориентирано към триумфи в дълготраен проект.

Новият стадион беше издигнат през 2011 година на мястото на предходния " Деле Алпи ". Клубът разчиташе на качеството за сметка на количеството и макар че потенциалът беше доста понижен от 69 000 на 41 254, атмосферата на стадиона се усъвършенства фрапантно.

" Деле Алпи " беше извънредно неизвестен измежду почитателите, които бяха настанени прекомерно надалеч от терена поради пистата. Стадионът се пълнеше рядко, като в последния сезон в Шампионската лига междинната посещаемост беше 12 285 души ", разяснява анализаторът Анди Брасел.

Изцяло новият имидж на клуба беше приключен с фрапантната смяна на клубната емблема. Тя сподели желанието на " бианконерите " да бъдат признати като един неповторим артикул.

" Новото лого е знак на метода на живот на " Ювентус ". Този бранд е синоним на упоритост и съвършенство, а това са правилата, които могат да вдъхновят неповторими прекарвания ", сподели при представянето президентът на клуба Андреа Аниели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР