Иновативният предприемач и милиардер Илон Мъск представи проекта си за

...
Иновативният предприемач и милиардер Илон Мъск представи проекта си за
Коментари Харесай

Илон Мъск представи проекта си за хуманоиден робот „Тесла Бот“

Иновативният бизнесмен и милиардер Илон Мъск показа плана си за основаване на хуманоиде робот „ Тесла Бот “, оповестява " Ройтерс ". Ексцентричният притежател на " Спейс Екс " изненада със известието си посетителите на неговото корпоративно събитие „ Tesla AI Day “.

Роботът ще бъде с височина към 170 см и тегло към 56 кг. Ще бъде оборудван със система за изкуствен интелект, както и набор от датчици, употребявани в електрическите транспортни средства, създадени от компанията.

По думите на Мъск протипът на хуманоида ще бъде „ по някое време следващата година “. „ Тесла Бот “ ще „ извършва рискови, комплицирани и скучни задания “ за хората.

Според милиардерът това е била разумна стъпка в развиването на компанията му: „ Ако се замислите, Тесла към този момент е най-големият производител на роботи в света, тъй като нашите коли наподобяват на полуинтелигентни роботи на колела “.

Милиардерът се пошегува, че роботът „ би трябвало да е другарски надъхан “, само че в случай че желае, притежателят му „ ще може да избяга от него “, само че единствено в случай че се движи със скорост по-голяма от 5 благи (8 километра) в час. Освен че ще може да изминава 8 километра на час, роботът ще може да подвига и предмети с тегло до 20 кг.

Вижте цялата презентация на Илон Мъск на британски език във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР