Иновативната платформа, функционираща на територията на Община Созопол, BeNet, която

...
Иновативната платформа, функционираща на територията на Община Созопол, BeNet, която
Коментари Харесай

BeNet дава възможност за забавна обиколка на забележителности от Замъка в Равадиново

Иновативната платформа, функционираща на територията на Община Созопол, BeNet, която излъчва на мобилните устройства потребна информация за намиращи се наоколо туристически забележителности, благоприятни условия за настаняване, храна, занимания, културни събития и търговски обекти в морския курорт, ще показа тестова интеграция на нов обект - известният Замък в Равадиново – в границите на тридневното ревю „ Ваканция и спа експо 2019” в София.

Концепцията за цифрова среда за туристи и жители - BeNet - е създадена от екип на Енерджи Ефект и е интегрирана към плана за създаване на енергоспестяващо улично осветяване на Община Созопол. За софтуерен сътрудник по плана е определен IndigoVerge заради дългогодишния си опит в имплементации на новаторски решения, IoT експертиза и създаване на програмен продукт на системи за ръководство на улично осветяване.



Посредством богатите благоприятни условия на BeNet посетителите на „ Ваканция и спа експо 2019” ще научат любопитни детайлности за Замъка в Равадиново „ Влюбен във вятъра “, потребна информация за туристическите услуги на територията Созопол и ще се потопят виртуално в приказния свят на известната морска дестинация.

„ Чрез BeNet ще покажем, от една страна, актуалните благоприятни условия за показване на туристическите обекти и на богатото културно-историческо завещание на Созопол. От друга страна, ще представим и опциите, които Be Net дава на бизнеса, да нарежда и промотира по-добре своите артикули и услуги. Благодарни сме на Община Созопол за доверието и имаме вяра, че с BeNet Созопол участва интензивно на картата на smart градовете в България ”, разяснява Кирил Райчев, управител бизнес развиване на Енерджи Ефект.

„ Благодарим на Енерджи Ефект за опцията да работим по този план. Той е огромно предизвикателство за нас, тъй като изисква комплицирано техническо осъществяване, в което би трябвало да се овладеят голям брой компоненти- уеб уебсайт, две мобилни приложения, административен панел и 7 обособени платформи, в това число LoRa WAN и 3G инфраструктура, включваща 6 типа хардуер-камери, сензори, бийкъни, метео станции и термосензори, работещи в нападателна външна и атмосферна среда. Уникалното на платформата е, че с помощта на бийкъните тя дава информация, която е съответстваща към местоположението на всеки обособен консуматор. Всичко това трансформира BeNet в единствената по рода и мащаба си сходна градска платформа в България “, споделя на собствен ред Илия Йорданов, шеф на компанията, софтуерен сътрудник по плана.

BeNet започва поетапно от месец юли предходната година. Върховият миг на посещаемост е 160 потребителя по едно и също време. Отчетени са влизания от над 20 националности. BeNet се употребява най – интензивно от хората сред 35 и 44 годишна възраст – 27%, а над 60% от потребителите са категоризирани с интерес в сегмент „ извършване на покупки “.

Информацията в платформата е на три езика - български, съветски и британски - и е съпроводена с богат снимков материал. Платформата е налична през мобилни устройства и се възползва от специфична технология - сигнал, предаван от „ отзивчиви стълбове” за улично осветяване в Созопол, обозначени със знака BeNet. Покритието е в радиус до 70 метра към дирек. BeNet се базира на профилирани Гугъл услуги, които оказват помощ на потребителите да разпознават обектите, попадащи в региона на покритието посредством Bluetooth и 3G продан на данни.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР