Иновативен паркинг в софийския кв. Студентски град разбуни духовете в

...
Иновативен паркинг в софийския кв. Студентски град разбуни духовете в
Коментари Харесай

БГ строителен гений с подземен паркинг в "Студентски град" разбуни мрежата ВИДЕО

Иновативен паркинг в софийския кв. Студентски град разбуни духовете в мрежата. С инсталирани повдигачи за коли обещанията на вложителите са, че две коли ще могат да се качват една върху друга, спестявайки място. Проблемът е, че отвесно място за два автомобила... няма.

„ Това е метод за удвояване на паркоместата, нужни за акт 16 (хидравличен повдигач на втората кола върху първата). Подходящ за притежатели на марките Ламборгини, Ферари, Макларън и някои други по-рядко срещани и ниски марки. Снимката е от софийски квартал, който има в името си “град” и в него места за паркиране няма. Ама акт 16 има “, написа засегнат Теодор Михайлов, който е разгласил фотоси от чудото на инженерната мисъл, представен от "Флагман ".

Потребители на обществените мрежи означават, че мястото е извънредно незадоволително, а незабавно щом постройката получи Акт 16, тези хидравлични платформи ще бъдат отстранени. „ За да може някой различен по-лесно да получи нужния документ. Това си е фактически новаторски метод “, пишат софиянци.

Всъщност сходна процедура фактически се употребява в огромните градове на запад и на изток – главно там, където проблемите с трафика и паркирането са най-обострени.

Ярък образец за плътно етажно паркиране е Токио, където паркирането се реализира от роботи по извънредно съвременна технология. Разликата е, че там това се прави с действителна цел – в помощ на жителите и за разтоварване на градската среда от колите. За разлика от България, където концепцията бива „ изродена “ и превърната в следващата скица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР