Инна Ефтимова беше в отлично насторение, след като стана първата

...
Инна Ефтимова беше в отлично насторение, след като стана първата
Коментари Харесай

Ефтимова: Не знам дали имам сили за финал, целта ми е личен рекорд

Инна Ефтимова беше в чудесно насторение, откакто стана първата българска атлетка, която се класира идващия стадий на Европейското състезание в Берлин. Българката финишира трета в третата серия с 11.45 сек (-0.2 м/сек) и продължи към полуфиналите по място, откакто напред се класират първите три от трите серии плюс четирите най-хубави “губещи” времена. Състезателките от топ 12 в европейската класация за сезона започват напряко на полуфиналите.

“Доволна съм, тъй като задачата ми беше да се класирам по място – въпреки всичко си е друго да влезеш незабавно, а не да чакаш до последно. От бягането има какво да се желае, само че на мен постоянно ми въздейства насрещният вятър (б.а. вятърът по време на бягането на Инна беше -0.2 м/сек), защото съм по-лека спринтьорка. Смятам, че резултатът е добър поради изискванията. В спринта е значимо да е топло, доста ми харесва пистата, стадионът, неповторимо е, има много аудитория – даже на сериите”, това бяха първите думи на възпитаничката на Валя Демирева след сериите на 100 метра при дамите.

Тя не се ангажира с прогнози за край: “Не мога да кажа дали ще имам сили за край – реалистка съм, чакам да си направя персонален резултат и да съм удовлетворена за себе си. Това е моята цел. “

Личното достижение на Ефтимова на 100 метра е 11.20 секунди, а през този сезон най-хубавият й резултат е 11.35 сек. Полуфиналите при дамите са на следващия ден в 20:05 часа българско време, а финалът е също на следващия ден в 22:30 часа.

В Берлин спринтьорката ще взе участие и на 200 метра, където ще забележим и Инна Ефтимова.

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Берлин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР