Инна Дарий е новият генерален директор на швейцарската компания Litasco

...
Инна Дарий е новият генерален директор на швейцарската компания Litasco
Коментари Харесай

Кадрови промени в Лукойл - Инна Дарий поема българската рафинерия

Инна Дарий е новият общоприет шеф на швейцарската компания Litasco SA, притежател на " Лукойл ", оповестява организация " Интерфакс ". Именно Litasco SA е главният акционер в " Лукойл Нефтохим " в Бургас, която провокира политически земетресения у нас от два месеца насам.

Инна Дарий поема поста от Назим Сюлейманов, като от " Лукойл " не разясняват кадровите промени.

39-годишната Дарий се причислява през април 2013 година към Litasco Group в централата в Женева като шеф по комерсиалното финансиране. Две годино по-късно е назначена за началник на групата за комерсиално финансиране. Тя е приключила Московския университет със компетентност " Математическа доктрина на интелигентните системи " (приложна математика) и стартира кариерата си през 2005 година в съветското поделение на ABN Amro Bank.

Нейното предопределение за общоприет шеф на основаната в Швейцария компания е забавно, предвид на готвената продажба на бургаската рафинерия " Лукойл Нефтохим ". Първоначално за такива планове заяви вицепремиерът Асен Василев, а от компанията отхвърлиха. Няколко дни по-късно обаче желанието да се търси покупател за рафинерията бе прието публично от " Лукойл ".

Днес изтече новината, че Баку е подготвен да прегледа опцията за закупуване на нефтената рафинерия " Лукойл Нефтохим Бургас " в България, в случай че получи съответно предложение.
" Ако бъде направено предложение за закупуване на петролната рафинерия в Бургас, SOCAR (Държавната петролна компания на Азербайджан) и нашето държавно управление са подготвени да го прегледат ", съобщи посланикът на Азербайджан в София Хюсеин Хюсеинов пред Евронюз.

Дипломатът добави, че за разискване всъщност би трябвало да има съответно предложение, " каквото към този момент няма ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР