Инженери от Университета на Нов Южен Уелс са разработили технология

...
Инженери от Университета на Нов Южен Уелс са разработили технология
Коментари Харесай

Австралийски инженери адаптираха конвенционален дизелов двигател за работа с водород

Инженери от Университета на Нов Южен Уелс са създали технология за надграждане на дизелови мотори, която им разрешава да работят със примес от дизелово гориво и водород.

Технологията е основана въз основа на догатката, че преходът към зелена сила ще направи милиони остарели мотори безполезни, до момента в който новите водородни горивни системи и мотори към момента няма да имат време да минат в всеобщо произвеждане. Този временен интервал би трябвало да бъде напълнен с. Австралийските инженери предложиха основаването на хибриди. Модернизацията прибавя два основни съставния елемент към дизеловия мотор. Първият е настрана впръскване на водород, като се резервира и впръскване то на дизелово гориво. Вторият съставен елемент е система от два самостоятелни контролера на зареждането с всеки тип гориво. Това разрешава гъвкаво управление на положението на горимата примес,  директно в цилиндъра,  на другите стадии от работата на мотора и да реагиране на проблематичните моменти моменти.

Съобщава се, че прибавянето на водород към този момент е нараснало успеваемостта на дизелов мотор с 26%. Но по-важното е, че излъчванията на въглероден диоксид са намалели с 85%. Тъй като системата употребява примес от 90% водород и 10% дизелово гориво, не е належащо високо филтриране на водород. Това понижава условията за нейното развиване, понижава цената на системата и понижава разноските за рационализация на съществуващите мотори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР