Инж. Васил Витанов /89 г./, общественик и първи демократично избран

...
Инж. Васил Витанов /89 г./, общественик и първи демократично избран
Коментари Харесай

Почина инж.Васил Витанов

Инж. Васил Витанов /89 г./, държавник и първи демократично определен кмет на Ловеч след измененията през 1989 година, е умрял през вчерашния ден /10 декември/, оповестяват от общинската администрация. По този мотив Община Ловеч напомня живота и делото му.

Васил Иванов Витанов е застанал отпред на общината в най-бурните времена, като е заемал длъжността ръководител на изпълнителния комитет на Общински национален съвет (1990-1991 г.) Неуморно е работил за мирна смяна на публичния строй и за осъществяване на първите демократични избори.

Като икономически началник неговият път е обвързван със основаването на "Елпром " - Ловеч, след това е заемал разнообразни длъжности в ръководството на общината. След пенсионирането си живее в родния Априлци, като след 1995 година е общински консултант там. Написал няколко книги за промишлената история на Ловешкия край.

Ще го запомним с огромната му социална интензивност, професионализъм и непримиримост, както и обич към хората, показват от администрацията. Ръководството на Община Ловеч сервира своите съболезнования на неговите близки и родственици. Поклонението ще се състои на 12 декември /събота/ в катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий ", от 11.00 часа, погребението ще е в гробищен парк "Стратеш ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР