Инж. Иля Селиктар Агресивното поведение, хулиганските изцепки на улицата са

...
Инж. Иля Селиктар Агресивното поведение, хулиганските изцепки на улицата са
Коментари Харесай

Докога ???!!!

Инж. Иля Селиктар

Агресивното държание, хулиганските изцепки на улицата са всекидневие, а слободията и ненаказумостта им по нашите пътища са оотвратителни. Непрекъснато пораждат спорове, карането не е развой за наслаждение, а същинско надпреварване на българските авто- " първенци ", " умници " непрекъснато провокират тапи.

Защо е по този начин? Къде са аргументите за това събитие? Дали улицата е най-гадното отражение на настоящия живот в страната? Кой и по какъв начин би трябвало да се бори срещу тази пътна гадория?

Всички сме уверени, че катаджиите напълно не са това което би трябвало да бъдат – уредници на безвредното и удобно придвижване, помощници и бранители на изправните водачи на пътя и улицата. Сега, както и преди, виждат в нас врагове и дойни крави. Задачата им, за жалост налагана от управленията на службата от десетилетия по старите соц.тертипи, е наказването на водачите!?

И тук не би трябвало ли да се реже от корен, да се смени " светогледа " на призваните да обезпечават сигурността /за което им плащаме!!!/ и то от горната страна до долу. От образованието на учебната полицейска пейка, до действителната им работа на пътя? Кой и по какъв начин да промени стила и методите на работа в КАТ?

Пътят? Той е един за всички и всички на него са равни, колкото и да не им се желае на някои от " по-равните " в демократичното общество. Защото на статистическите междинни 10 кв.метра на автомобил не могат да се поместят два! Закон на физиката, който е неизпълним.

Буркани, сигнали в синьо и алено, зумери, сирени, " право " за приоритет на пътя за знайни и незнайни " герои "??!!! Ако да, за какво освен за пожарната, Бърза помощ, президент и министър-председател. И толкоз!!! Никой различен няма право да претендира за подчинение от останалите участници в придвижването. Хайде да ви забележим " законотворците "!?

По улиците и пътищата продължава безобразната организация на придвижването. Пътните знаци не се подържат, слагат се по този начин, че е невероятно да се видят в точния момент или изобщо. За хоризонталната маркировка да не приказваме, особенно в по-мръсните сезони, които за нас, най-много в градовете, са през цялата година. " Системата " от знаци в градовете е по този начин " проведена ", че основава усещане за особено заблуждаване на водачите, карайки ги да карат на майка си в онази работа.

Гърбиците вид лежащ служител на реда са по-често събитие и по-добре подържани не край учебните заведения, а пред комплексите от затворен вид и къщите на хора с връзки. Всичко това кара водачите преднамерено да нарушават напътствията просто от невъзможност. За което си плащаме... Или може би това е задачата. Къде, кой и по какъв начин би трябвало да изправи изкривеното???

Автошколите издават книжки на хора, които не знаят да четат, пускат на улицата недостатъно готови водачи. Мургаlите " братя " напряко си купуват заветната брошура, а на улицата, дружно с нас, които си плащаме налозите, носим тегобата на споровете с пътната полиция за щяло и нещяло, се движат мръсни, необозначени каруци с водачи, коитo не знаят какво е това пътен знак, постоянно малолетни.

Униформените пък се обръщат на другата страна когато ги видят. За да не им нарушат човешките права. А моите, а нашите, на изправните правата, които непрестанно се нарушават от заплахата, създавана от този " екологичен " и " обществен " превоз. Как да има ред в такава страна? Кой би трябвало да носи отговорност за сходен безпорядък?

Дали от дълго време не е време за основаване на шофьорска партия. Наша, на натисканите и унижавани от нахалниците с черни големи коли на пътя, на нас, плащащите налозите си, на нас, понасящите цялото това безсрамие. Навярно ние сме си отговорни за това, че го поносим. Докога български шофьоре???
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР