Инж. Борис Герасимов ще заеме мястото на уволнения зам.-министър на

...
Инж. Борис Герасимов ще заеме мястото на уволнения зам.-министър на
Коментари Харесай

Денков назначи нов зам.-министър на транспорта

Инж. Борис Герасимов ще заеме мястото на уволнения зам.-министър на превоза Григори Григоров. Заповедта за назначението на Герасимов е подписано в сряда от премиера Николай Денков, излиза наяве от държавно прессъобщение. То идва обаче съвсем 20 часа, откакто само Economic.bg заяви по информация от свои източници за уволнението на Григоров във вторник.

Пресслужбата на Министерския съвет даже не изпрати фотография на новоназначения зам.-министър.

Едва в края на прессъобщението се загатва за неговото избавление, само че без да се показват претекстове. Предвид поръчките за бистрота на кабинета, ръководен от Денков, буди неразбиране за какво аргументите за рокадата не се оповестяват и докога тя щеше да остане скрита, в случай че медията ни не бе съобщила за нея.

С новото предопределение на Герасимов заместниците на транспортния министър Георги Гвоздейков още веднъж стават четирима. Сред тях са още Анна Михнева-Натова, Бисер Минчев и Димитър Недялков.

Герасимов ще поеме ресора на Григоров – пощите и телекомуникациите. Все още обаче не е вписан в уеб страницата на министерството, макар че оттова скорострелно бе отстранен Григоров, и то малко откакто медията ни огласи уволнението му.
Кой е новият зам.-министър?
Инж. Герасимов е магистър по електроника и автоматика в Техническия университет – София.

В интервала 2018 година – 2022 година е бил шеф на дирекция „ Информационни и информационни технологии “ в Министерство на образованието и науката. Преди това 17 години е заемал длъжността началник направление „ Информационни и информационни технологии “ в Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „ М. В. Ломоносов “ – София.

Герасимов има дългогодишна кариера като учител и преподавател в региона на компютърните мрежи и архитектури, а по този начин също и като специалист в Националната организация за професионално обучение и образование, се показва в държавното прессъобщение.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР