адв. Сергей КарпенкоПрокуратурата заяви: За да осъществи престъпните си намерения,

...
адв. Сергей КарпенкоПрокуратурата заяви: За да осъществи престъпните си намерения,
Коментари Харесай

Олигархът Коломойски обвинен за поръчково убийство

 адв. Сергей Карпенко
Прокуратурата съобщи: „ За да реализира незаконните си планове, обвиненият е вербувал членове на тайфа, която е „ профилирана “ в осъществяването на тежки и изключително тежки закононарушения, в това число физическо принуждение против съперници, членовете на бандата са нападнали шефа на една от адвокатските адвокатски фирми, като са го удряли и намушкали с ножове. В същото време това закононарушение не е довършено по аргументи, независещи от волята на членовете на бандата ”, показват от прокуратурата.

Според Сергей Лешченко, Коломойски е обвинен „ в нападение против живота на юрист Сергей Карпенко за отвод да извърши инструкциите в корпоративен спор към предприятието Днепроспецстал (Запорожие) “.
„ Карпенко беше извикан в офиса на Коломойски, който изискал от юриста да прегласува точки от събранието на акционерите в „ Днепроспецстал “, което било отказано.

Няколко седмици по-късно било осъществено нападение първо против колегата на Карпенко, а по-късно и против самия юрист. Сергей Карпенко оживял по знамение при набези против него с чукове, стоманени пръти и ножове.

Оказа се, че опитът за ликвидиране е проведен от охранителя на Коломойски на име Никитин, който не живял дълго по-късно! Той бил открит мъртъв, сякаш вследствие на самоубийство, само че след ексхумацията на тялото му са открити следи от принуждение – голям брой порезни пострадвания “, написа Лещенко през март 2015 година в колонка на „ Украинская истина “.

През 2005 година против предприемача е формирано наказателно дело за опит за ликвидиране на Карпенко, само че то е било закрито.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР