Кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в 16-ти

...
Кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в 16-ти
Коментари Харесай

Кандидати на ГЕРБ на Народен събор Пловдив

Кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР участваха на откриването на Народен събор Пловдив.

Началото на деветото издание на събитието в парк „ Лаута “ даде кметът на Пловдив и регионален координатор на партията в града Костадин Димитров.

„ Това е празник на българския дух. Съборът тази година ще одобри над 4500 участници, което го прави един от най-мащабните в страната ни. Най-голямото благосъстояние сте вие, гостите на събора. За вас уредниците от „ Ясмина “ със съдействието на Община Пловдив са подготвили богата стратегия “, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Неговото управление и неуморна работа са в основата на триумфа на Народен събор Пловдив и за превръщането му в същински културен фестивал, подчертаха присъстващите.

„ Тази година събитието се чака да одобри десетки хиляди посетители и хиляди участници и дружно да се насладим на българския фолклор, традиция просвета и обичай. Ние, българите, има с какво да се гордеем “, съобщи кметът на „ Тракия “ Георги Гатев.

Професор Даниела Дженева, която е основен живописен началник на отбор „ Тракия “, показа задоволството си от обстоятелството, че от ден на ден хора в последните години преоткриват родния фолклор.

„ Като човек, свързал  живота си с културата, съм отдадена на идеята за отбрана и разпространение на достоверния фолклор и изкуство. Фактът, че виждам толкоз доста аудитория тук е още едно удостоверение, че българите са крепко свързани с корените си “, акцентира професор Даниела Дженева.

Народен събор Пловдив продължава до неделя, а в афиша му са включени осъществявания на обичани национални артисти и ансамбли, базар на творби на занаятите, вкусна храна и доста занимания.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР