Инициативният комитет на Мая Манолова ще иска касиране на изборите

...
Инициативният комитет на Мая Манолова ще иска касиране на изборите
Коментари Харесай

Комитетът на Манолова ще иска касиране на изборите

Инициативният комитет на Мая Манолова ще желае анулиране на изборите за кмет на София. Това съобщи пред БНР ръководителят на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Манолова като самостоятелен претендент, Никола Вапцаров. По данни от 100% обработени протоколи в ЦИК от тази сутрин Йорданка Фандъкова печели в София с 49,98% от вота против 45,13% за Мая Манолова.

„ Убедени сме, че има манипулиране на вота, което се потвърждава първо с множеството сбъркани протоколи, след това с множеството сигнали – над 25 сигнала за пазаруване на гласове, също по този начин фактът, че социологическите организации още от сутринта, в деня на изборите, нарушиха изборното законодателство и бълваха статистики, които бяха супер обезкуражителни и нереалистични, включително и медии. Още от сутринта те бълваха 15-18% разлика и по този начин се резервира през целия ден, което обезкуражи доста хора и манипулира действително резултата на изборите “, сподели той в предаването „ Преди всички “ на програма 

" Ще търсим съидейници за касирането на изборите най-много в обществото. Ще се опитаме да потвърдим това наше изказване първо в съда и второ – пред жителите “.

Индиректно на обвиняванията на ИК на Манолова отговори вицепремиерът Томислав Дончев. В изявление за Нова телевизия той заяви, че няма данни за жестоко опорочаване на изборния развой. Дончев акцентира, че желанието за искане на анулиране на изборите в София не ги тормози, тъй като, изтъквам, " Това е от компетенциите на съда ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР