Инициативата Три морета е стратегически важна. Инвестирайки в инфраструктура, енергийна

...
Инициативата Три морета е стратегически важна. Инвестирайки в инфраструктура, енергийна
Коментари Харесай

Мария Габриел: Инициативата „Три морета“ е от стратегическа важност за Европа и света

" Инициативата " Три морета " е стратегически значима. Инвестирайки в инфраструктура, енергийна сигурност и съгласуваност сред страните и районите, тя трансформира провокациите във благоприятни условия “.

Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на панелната полемика, отдадена на самодейността в границите на 54-тото издание на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария. Участието е по покана на президента на Атлантическия съвет Фредерик Кемпе.

Панелът е проведен от хъб „ Три морета “ и домакини са Полската банка за развиване (ПБР) и Европейския център на Атлантическия съвет. В полемиката с модератор Ян Бжежински се включиха шефът на Японската банка за интернационално съдействие Нобумицу Хаяши и специфичният представител на президента на Република Полша за ИТМ Беата Дашинска-Музичка.

Мария Габриел акцентира на потребността да бъдат изтъкнати мощните страни на района - хармонизирано законодателство, правна поредност и предвидимост, свободно придвижване на хора, услуги и артикули, динамичен пазар.

„ От стратегическата значимост към конкретика на планове, даващи вероятност за бъдещето на района - това е идващото ни предизвикателство. С гении, партньорства и стратегически вложения в основни планове можем да отключим капацитета за развиване на района “, съобщи вицепремиерът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР