Инициативата се организира от Европейската мрежа на службите на пътна

...
Инициативата се организира от Европейската мрежа на службите на пътна
Коментари Харесай

Не се шашкайте! В 12 ч. всички патрулки по улиците на Варна ще включат звукови сигнали и светлини


Инициативата се провежда от Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL и се организира като част от Европейска седмица на подвижността, чието мото тази година е " Обичам фамилията си! Да го пазим на пътя! ".

В " Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност ", част от обичайна акция на " Пътна полиция " – " Децата потеглят на учебно заведение. Да ги пазим на пътя! ", за четвърта поредна година ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна се включва в начинанието. 

Целта на самодейността, която се организира в цяла Европа, е ограничение до най-малко броя на тежките ПТП. Предвидена е дейната контролна активност по съблюдаване условията на ЗДвП.

В 12:00 часа, транспортните средства, употребявани от ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, сигнално ще оповестят провеждането на интервенцията, като употребяват в границите на не повече от минута по едно и също време светлинните и звукови сигнали на служебните коли, които са ситуирани на обществени места.

Да помислим даже за няколко минути за рисковете, с които се сблъскваме на пътя; за рисковете, с които може да изложим живота на останалите участници в движението; и за това по какъв начин самите ние можем да допринесем за намаляването на рисковете на пътя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР