Инициативата Правосъдие за всеки организира в четвъртък протест Гражданско кафе

...
Инициативата Правосъдие за всеки организира в четвъртък протест Гражданско кафе
Коментари Харесай

"Правосъдие за всеки" организира протестно кафе пред ЦУМ без болтове

Инициативата " Правосъдие за всеки " провежда в четвъртък митинг " Гражданско кафе пред ЦУМ без болтове ".

С него организацията повдигна още веднъж въпросите за неналичието на следствие за " ЦУМ-гейт " - срещата на основния прокурор Сотир Цацаров и издателя Сашо Дончев с посредничеството на тогавашния върховен функционер в Българска социалистическа партия Георги Гергов, за осъществяването на рекомендациите на Европейска комисия и за контрола върху активността на Висшия правосъден съвет. Протестът е и в поддръжка на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

" Правосъдие за всеки " напомня митинга пред Висш съдебен съвет с болтовете, който не се хареса на членове на съвета и показват, че болтовете " бяха там, с цел да показват образно цялостния отвод на българската прокуратура от използването на правораздаване ". Те показват, че не одобряват казусът ЦУМ-гейт да бъда пропуснат и го дефинират като еманация на слагането на властта над закона, фотография на пропаднало и неработещо ръководство и " същинското лице на прокуратурата у нас- подигравка на правосъдна власт, само че бухалка на властниците ".

Освен за следствието на ЦУМ-гейт, организацията повдига въпроса за цивилен надзор върху активността на Висш съдебен съвет, тъй че да се откри и опция за надзор на активността на основния прокурор. Има ли желание Висш съдебен съвет да извърши рекомендациите на Европейска комисия за привеждане на правосъдната система и в частност прокуратурата в сходство с положителните европейски практики, питат още от " Правосъдие за всеки ".

Протестът ще стартира в 8.45 ч. В градинката пред Централната баня до ЦУМ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР