Инициативата на майките на деца с увреждания „Системата ни убива”

...
Инициативата на майките на деца с увреждания „Системата ни убива”
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания поискаха оставката на директор на НПО

Инициативата на майките на деца с увреждания „ Системата ни убива” изиска от премиера Бойко Борисов и от обществения министър Бисер Петков да уволнят Адриана Стоименова като зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хора с увреждания към Министерския съвет. Причината – отправени от Стоименова недоказани обвинявания по отношение на самодейността на майките.
" Г-жа Стоименова си разреши неведнъж в общественото пространство да популяризира съмнителна, неотговаряща на действителността информация за майките на деца с увреждания и организациите подкрепящи националните митинги на родителите на деца/лица с увреждания, като се аргументира с обществено налични доклади. " В тях написа, че външни донори, организации са подпомагали митингите. Когато се ревизират данните, ще излезем с съответни имена ". До през днешния ден, нямаме опровергаване или доказателства за изказванията ", споделят майките и по тази причина желаят оставката на Стоименова, както и лишаване на статута на национално представителна организация на Център за психически проучвания, чийто изпълнителен Директор е Стоименова.
Майките желаят и " да се потърси отговорност за неефективната активност на Национален парк Неправителствени организации, ощетявала години наред цялото ни общество и европейските данъкоплатци с неефективно асимилиране на средства в огромни размери ".
През 2018 година организацията на Стоименова получава 220 000 лв. държавна дотация. За какво – научете ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР