Инициативата 30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ за

...
Инициативата 30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ за
Коментари Харесай

Всички 30 чешми от конкурса „30 години DEVIN – Доверие във в...

Инициативата „ 30 години DEVIN – Доверие във всяка капка “ за реновирането на публични чешми с минерална и изворна вода в България завърши, като всички 30 чешми в разнообразни краища на България към този момент са ремонтирани с финансовата поддръжка на „ Девин “ ЕАД.

Конкурсът, в който можеха да вземат участие всички общини в България, бе разгласен на 22 март 2022 година – Световния ден на водата, и се реализира взаимно с Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ). Включиха се 54 общини с 84 чешми. От тях бяха класирани 30 плана за реновиране на естествени източници на минерална и изворна вода. Инициативата е във връзка годишнината на компанията като един от стожерите на устойчивия бизнес у нас.

„ Вече 30 години построяваме доверие във всяка капка вода, която доближава до хората посредством нас. И във всяка наша активност доста държим на съответните резултати и по тази причина сме толкоз щастливи, че 30 чешми в България стартират нов живот. Всяка от тях носи своя история, по тази причина този план е обръщение за възродената традиция и за възобновената връзка на хората с природата “, означи Борислава Налбантова, изпълнителен шеф на „ Девин “ ЕАД. „ Този въодушевяващ план е образец за новите измерения на водачеството. Като пазарен водач се усещаме ангажирани непрекъснато да „ връщаме жеста “ на обществото и природата, с цел да съхраним един добър свят за бъдещите генерации. Изключително сме признателни за дейното подпомагане на Националното съдружие на общините в състезанието. Надяваме се да можем да превърнем това начинание в традиция “, добави тя.

Инициативата е част от дълготрайния ангажимент на „ Девин “ - „ Извор на смяна 2025 “, чиято цел е позитивното въздействие върху заобикалящата среда. По-рано през тази юбилейна за „ Девин “ година компанията получи документа B Corp: международно самопризнание за позитивно и значимо влияние върху околния свят. Сертификатът се присъжда на компании, които дават отговор на най-високите стандарти във връзка с обществените и екологични индикатори, бистрота и отговорност.





 



За „ Девин “ ЕАД



От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.  

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието. 

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.

Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е притежател на влиятелния документ B Corp, който отличава компании, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР