Ingka Group, собственик на повечето магазини на IKEA по света

...
Ingka Group, собственик на повечето магазини на IKEA по света
Коментари Харесай

IKEA инвестира $373 милиона в проекти за соларни паркове в Германия и Испания

Ingka Group, притежател на множеството магазини на IKEA по света влага в девет плана за слънчеви фотоволтаични паркове в Германия и Испания за общо 340 милиона евро (373 милиона долара) в устрема си да генерира повече възобновима сила, в сравнение с употребява. Най-големият търговец на мебели в света съобщи, че купува плановете, които ще имат смесен потенциал от 440 мегавата, от немския разработчик Enerparc, предава. 

Очакваното произвеждане на фотоволтаичните слънчеви паркове в Германия и Испания е еквивалентно на потреблението на електрическа енергия от почти 140 000 европейски семейства и ще може да покрие потреблението на електрическа енергия във всички магазини и хранилища на IKEA в двете страни. 

Проектите са на ранен стадий и се чака да станат подготвени за строителство в края на 2022 година, като построяването ще продължи през 2023 година Самото строителство ще отнеме почти шест месеца, прецизират от Ingka Group.  

Като цяло IKEA цели да бъде позитивна за климата или да понижи излъчванията на парникови газове с повече, в сравнение с емитира цялата верига на цената до 2030 г. 

Сега групата има 547 вятърни турбини в 14 страни, 10 слънчеви парка и 935 000 слънчеви панели на покривите на магазини и хранилища на IKEA, които дружно създават повече от 4 тераватчаса електрическа енергия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР