Информацията за връзката между това, че може би имаме по-добър

...
Информацията за връзката между това, че може би имаме по-добър
Коментари Харесай

Вирусолог: Имунитетът срещу рубеола вероятно ни пази и от коронавирус

" Информацията за връзката сред това, че може би имаме по-добър имунитет и сме по-предпазени от Коронавирус, в случай че сме имунизирани против морбили идва от това, че имунизацията против морбили е част от една тривалентна ваксина - морбили, и паротит. Има детайл с рубеолата, за който се счита, че може би имунитетът, който е построен против рубеола, като част от имунизацията и може би защищава до някаква степен и против COVID-19. Връзката е с рубеолата ". Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Велислава Петрова, вирусолог и здравен съветник към Организация на обединените нации.
" Обикновено създаването на една ваксина лишава към 10 години, а в тази ситуация извънредно бързо се развиват учените и бързо се пробват да създадат имунизацията, която изисква време за тестване, тъй като тя би трябвало да е освен ефикасна, само че и безвредна ", добави тя.
 Ранни български проучвания демонстрират, че клетъчният имунитет против COVID-19 е по-мощен Ранни български проучвания демонстрират, че клетъчният имунитет против COVID-19 е по-мощен
Все още няма научно доказани данни, че по-нова разновидност на новия ковид SARS-CoV-2 е по-малко смъртоносна, само че наблюденията на ско...
" Коронавирусът по-скоро изненада учените с мащаба за страните, които съумя да обхване ", уточни още доктор Петрова. В момента доктор Петрова работи по програмата на Организация на обединените нации за битка със СПИН в Африка. Всяка година към 1 млн. души умират от СПИН, лечението против заболяването съумява да защищити към 1 милион.
" СПИН по никакъв метод не си е отишъл, просто в тази ситуация фокусът е Коронавирус, тъй като няма терапия против него или няма ваксина ", разясни вирусологът. Тя предложи хората да търсят достоверни източници на информация, а не да имат вяра на всевъзможен тип изказвания. " При тази пандемия разбрахме, че никой не е застрахован и никой не е в сигурност, без значение какъв брой богата е страната ", акцентира доктор Петрова. " Ако има един урок, който би трябвало да научим от тази зараза е, че би трябвало да сме доста по-единни, солидарни и да работим повече за предварителна защита в бъдеще ", изясни тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР