Информацията първо бе съобщена от източници от Министерството на отбраната

...
Информацията първо бе съобщена от източници от Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Китай изстреля балистични ракети във водите около Тайван frognews.bg

Информацията първо бе обявена от източници от Министерството на защитата на Тайван, а по-късно и доказана в китайските държавни медии.

Министерството на защитата на Тайван съобщи, че е задействало свързани отбранителни системи в отговор на изстрелването, като добави, че осъжда ирационалните дейности на Китай, които унищожиха мира в района.

Анализаторите споделят, че един от сюжетите е, че Китай да изстреля балистични ракети в неразрешените зони доста покрай тайван. Такива дейности предприе Пекин през 1996 година - последният път, когато напрежението сред Пекин и Тайпе стана толкоз неприятно. Но този път неразрешените зони са доста по-близо до Тайван.

Освен това има угриженост по отношение на обстоятелството, че една от зоните на изключване е на изток от Тайван в Тихия океан.

Ако такава ракета прелети в тази зона, това ще се смята за съществено нарушаване на въздушното пространство на Тайван.

Военноморски сили на Съединени американски щати споделят, че самолетоносачът USS Ronald Reagan се насочва към сектор от океана, който включва води югоизточно от Тайван.

Новите учения на Китай към Тайван са най-големите в историята и са главният метод, по който Пекин дава отговор на визитата на Пелоси. Ученията ще се организират в оживени водни пътища и ще включват пукотевица с бойни патрони на далечни дистанции, споделя Пекин.

Тайван изиска от корабите да намерят различни направления, с цел да избегнат ученията, и договаря със прилежащите Япония и Филипините за намиране на различни авиационни направления.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че военните учения са безотговорни и предизвести, че могат да излязат отвън надзор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР