“Информацията, която имахме за бюджета, е доста откъслечна. По наша

...
“Информацията, която имахме за бюджета, е доста откъслечна. По наша
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Българите очакват по-високи доходи, а не да изпращаме снаряди в Украйна

“Информацията, която имахме за бюджета, е много откъслечна. По наша преценка не се разграничава от това, което сме говорили и различен път, че този бюджет мъчно ще посрещне провокациите, които рецесията ни е сложила сега. Не имаме вяра, че с 3% бюджетен недостиг растежът в стопанската система и приходите на хората ще бъдат подтиквани. “

Това съобщи националният представител от “БСП за България ” Иван Иванов от коридорите на Народното събрание в ефира на Nova News.

Начинът, по който е показан бюджетът, не е безапелационен за социалистите. „ Това, което е предстоящо - да се усилят възнагражденията на българските жители, да бъдат увеличени пенсиите, както и всички разноски, свързани с огромни планове, които се чака да се осъществят до края на годината, няма по какъв начин да бъдат реализирани с подобен бюджетен недостиг ”, разясни Иванов.

“Бюджетният недостиг би трябвало да е 4,5% “, съобщи той и добави, че този бюджет не се разминава радикално с оферти от служебния кабинет: „ Просто са орязали разноските, като, да вземем за пример, разноските за обучение, което е извънредно притеснително. Този блян непременно да влезем в еврозоната ще донесе съществено разтърсване в съвсем всички сфери ”, социалистът, добавяйки, че не е склонен, че единствено някои браншове би трябвало да получат нарастване на приходите.

" Не сме съгласни и с това мининмалната работна заплата да влезе в действие от 1 януари, това би трябвало да се случи в този момент. Настояваме още веднъж да влязат нашите оферти за необлагаем най-малко и надлежно за фиксация за приходите на някои жители. Но с 3% бюджетен недостиг жителите ще бъдат изрично ощетени ”, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.

Иван Иванов изрази терзанията си от дейностите на военния министър: “Още повече са притеснителни и предложенията му, включени в бюджета, а точно да харчим пари за снаряди за Украйна, което е отвън упованията на българския жител. Българският жител чака неговите средства да бъдат повишени, вместо да произвеждаме и изпращаме снаряди. Смятате ли, че жителите, които работят и живеят на ръба на бедността, биха предпочели да не получат 100 или 200 лева покачване на заплатата си, а вместо това да заминат за муниции за Украйна? ”

По думите му депутатите от Българска социалистическа партия са видели единствено една екселска таблица на бюджета и ще дадат своите оферти, когато го получат в неговата целокупност. „ Явно това е част от метода на работа на Политическа партия, само че ние избираме да работим с един подготвен законопроект ”, разяснява Иван Иванов.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР