Информационно обслужване“ показа как ще бъде направен тест на системата

...
Информационно обслужване“ показа как ще бъде направен тест на системата
Коментари Харесай

Тестваха системата за видеонаблюдение на изборите

„ Информационно обслужване “ сподели по какъв начин ще бъде изработен тест на системата на видеонаблюдението във всяка Секционна изборна комисия.

В деня за размисъл към този момент ще е ясно какъв брой от секциите ще бъдат онлайн, предава бТВ.

„ Тестът е за към 10 секунди и се изписва „ Благодаря “ и номер на СИК. Чрез интернет портал ще може да се следят изборните секции и броенето на бюлетините. На 1-ви април ще се организира директива, качена към този момент на уеб страницата на ЦИК, с съответни стъпки. В същия ден ще тестваме и цялата система за видеонаблюдение “, сподели Ивайло Филипов, изпълнителен шеф на " Информационно обслужване ".

 

Държавата е купила oт трите мобилни оператора общо 12 130 идентични телефона, които би трябвало да бъдат сложени на стойки и да снимат какво тъкмо е изписано на бюлетината.

Затова и се търсеше модел с добра камера. Избран е водоустойчив телефон, със 6,5-инчов HD екран и 13-мегапикселова камера. Другото изискване е батерията да е издръжлива, тъй като в някои секции броенето продължава по-дълго.

 

Тестовете на „ Информационно обслужване “ демонстрират, че определеният модел телефон може да издържи до 8 часа и половина без зареждане.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР